Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht 10.10 uur
Broers veroorzaken vechtpartij

MAARTENSDIJK Zondagavond 8 april omstreeks negen uur werd de politie naar een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat gestuurd, waar een vechtpartij aan de gang was. Ter plaatse gekomen troffen agenten inderdaad sporen van een vechtpartij aan.Glazen lagen her en der gebroken op de grond en diverse barkrukken waren omgevallen.

Een aantal getuigen gaf aan dat de vechtpartij zich verplaatst had naar de keuken. In de deuropening zag de politie een man op zijn rug liggen, die belaagd werd door twee mannen. Eén van deze twee mannen maakte slaande bewegingen in de richting van de liggende man. De agenten hebben gebruik moeten maken van hun wapenstok, om de vechtende mannen uit elkaar kunnen halen.

Het slachtoffer, een 49-jarige man uit Maartensdijk, verklaarde later dat de twee broers bij binnenkomst meteen ruzie begonnen te maken. Nog niet duidelijk is wat de aanleiding van de vechtpartij is geweest. Eén van de twee broers, een 26-jarige man uit Maartensdijk, werd voor mishandeling aangehouden en naar het bureau overgebracht.

Jongen met mes gestoken

BUNNIK Zondagmorgen is in de nabijheid van een horecagelegenheid aan de Schoudermantel een handgemeen tussen en aantal jongelui uitgelopen op een steekpartij. Omstreeks half vier trof de politie het slachtoffer in een fietsenstalling aan. Hij bleek gewond aan zijn linker onderarm.

Het slachtoffer, een 18-jarige jongen uit Zeist, verklaarde met een groep jongens onenigheid te hebben gehad over een mobiele telefoon. Nadat hij één van de jongens een duw had gegeven werd hij vastgepakt en door de hele groep geslagen en geschopt.

Tijdens de schermutseling werd er door één van de belagers een mes getrokken en voelde het slachtoffer dat hij in zijn linker onderarm werd gestoken. Direct daarna werd hij losgelaten en nog enige malen op zijn gezicht geslagen. De daders zijn vervolgens weg gevlucht. Door omstanders werd het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis.