Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid 10.15 uur
Bromfietsers rijden onder invloed

AMERSFOORT Zondagavond 8 april omstreeks half elf werd een surveillerende agent op de Bisschopsweg bijna omver gereden door de bestuurder van een bromfiets. De bromfietser, een 44-jarige man uit Amersfoort, reed over de H. van Viandenstraat en negeerde het rode verkeerslicht.

De man werd op de Paulus Potterstraat staande gehouden, waarna bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Een blaastest bevestigde het vermoeden van de agent. Op het bureau wees een ademanalyse een alcoholpromillage aan van 1,7. De man is met een dagvaarding en een rijverbod van acht uur heengezonden.

Omstreeks kwart over elf reed op de Stadsring ter hoogte van de Asch van Wijck de bestuurder van een bromfiets eveneens door het rode verkeerslicht. Toen de agenten deze bestuurder, een 31-jarige man uit Amersfoort, aanspraken op zijn verkeersgedrag roken zij een alcohollucht.

Na een ademanalyse bleek deze bestuurder een alcoholpromillage van 1,4 in zijn lichaam te hebben. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur is de man heengezonden.