ENGELSE VERSIE ANNAPA.COM ON LINE

's-Hertogenbosch, 9 april 2001- Het eerste Nederlandse on line kantoor, Annapa.com, is nu ook in het Engels beschikbaar. De Nederlandse versie van het in 2000 geïntroduceerde on line kantoor telt inmiddels meer dan 40.000 geregistreerde kantoren. Gebruikers kunnen vanaf huis, kantoor of onderweg toegang krijgen tot groepstoepassingen en persoonlijke applicaties waaronder agendabeheer, projectmanagement, adresboek en e-mail. Zij beschikken zo over een eigen, gesloten intranet of extranet via het open, wereldwijde internet.

"De introductie van een Engelse versie van de site is de eerste stap in verdere internationalisering van onze activiteiten", zegt Gerdo Schepel, initiatiefnemer van Annapa.com. "Dankzij de internettechnologie zijn geografische grenzen of afstanden geen beletsel meer voor onderlinge communicatie en zakendoen. Met de Engelse versie spelen we in op die ontwikkeling. Verder willen we tegemoetkomen aan de toenemende vraag naar Engelstalige oplossingen bij internationaal opererende bedrijven in Nederland. In veel gevallen is Engels de voertaal binnen die organisaties. In januari 2001 introduceerden we mogelijkheden voor labeling van het on line kantoor door derden. Elk bedrijf of elke instelling kan bij ons terecht voor het hosten en beheren van een intranet of extranet onder de eigen naam. Zij besparen zo op de enorme kosten voor het zelf ontwikkelen en beheren van een intranet of extranet. De Engelstalige versie van Annapa.com zal met name voor internationaal georiënteerde organisaties een sterk alternatief vormen."

Aan de basis van de Engelse versie van Annapa.com ligt de Nederlandse, die in januari 2001 ingrijpend werd uitgebreid en vernieuwd. Geregistreerde kantoorgebruikers kunnen nu onder meer gebruikmaken van Unified Messaging - waarbij telefoon-, e-mail- en faxberichten via Annapa.com kunnen worden beluisterd, gelezen en doorgestuurd - en van een professionele groepsagenda met een uniek filtersysteem. Verder heeft Annapa.com 'assistenten' toegevoegd in de vorm van mogelijkheden om via Viking Direct on line kantoorbenodigdheden te bestellen en via ShipItSmarter koeriersdiensten in te schakelen.

Over Annapa.com
Annapa.com is een initiatief van IntraSites B.V., dat is opgericht in 1999 met als achterliggende gedachte dat medewerkers en partners uit het midden- en kleinbedrijf en afdelingen van grote bedrijven in staat moeten zijn makkelijk en efficiënt te communiceren en kennis te delen. IntraSites biedt diensten en platformen voor de B2B-markt, die zijn ontwikkeld voor carriers en zakelijke portalen op de Europese markt.
IntraSites onderscheidt zich van andere technologiegeoriënteerde IT-bedrijven door de langdurige ervaring op marketinggebied. In 2000 lanceerde het bedrijf Annapa.com, een geavanceerde ASP-website voor de Nederlandse markt, waar elk soort bedrijf een on line kantooromgeving kan creëren en gebruiken. IntraSites heeft haar thuisbasis in 's-Hertogenbosch. Meer informatie is te vinden op www.annapa.com en www.intrasites.com