VNA

Peter Verkuyl gekozen in Ecatra bestuur

Krachtige rol voor Europese overkoepelende organisatie

Peter Verkuyl gekozen in Ecatra bestuur

De Nederlander Peter M. Verkuyl is op 6 april gekozen tot president van de Long Term Rental Committee van Ecatra, de Europese overkoepelende organisatie voor de autoverhuur- en autoleasebranche. In deze functie is Verkuyl tevens vice-president van Ecatra. Peter Verkuyl is voorgedragen als kandidaat voor deze Europese positie door de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA), de branche-organisatie waarvan hij
vice-voorzitter is.

'Het VNA-bestuur is van oordeel, dat de positie van Ecatra op Europees niveau moet worden versterkt en wil het niet bij woorden laten', zo vertelde Peter Verkuyl direct na zijn verkiezing. 'Het bestuur heeft mij verzocht om me beschikbaar te stellen voor deze belangrijke functie, op welk verzoek ik graag ben ingegaan. Het verheugt me natuurlijk zeer dat ik ook ben gekozen, en daadwerkelijk kan gaan werken aan de realisering van onze Nederlandse ambities op Europees niveau.' De ambities zijn gericht op een versterking van Ecatra.

Verkuyl, sinds eind vorig jaar vice-voorzitter van de VNA, geeft aan dat in toenemende mate door de Europese Commissie richtlijnen en beleidskaders worden vastgesteld die voor alle landen in de Europese Unie gelden, en die de beleidsruimte voor nationale wet- en regelgeving bepalen. 'Met name ook op het brede terrein van het verkeers- en vervoersbeleid. Indien je als samenwerkende nationale brancheorganisaties op het terrein van leasing en verhuur van auto's invloed wilt uitoefenen op de toekomstige regels met betrekking tot mobiliteit, dien je in een vroeg stadium op het Europese niveau een krachtig en goed onderbouwd geluid te laten horen. Dat kan alleen met een sterke Ecatra, waar alle relevante informatie en deskundigheden vanuit de aangesloten nationale brancheorganisaties worden gebundeld en ingezet', aldus Peter Verkuyl.

Bunnik, 9 april 2001

Noot voor de redactie,