McAfee levert geïntegreerde virusscanningtoepassing voor Palm-zakcomputers

Nieuwe micro-virusscanningtoepassing beschermt mobiele Palm OS-apparatuur tegen draadloze Internetvirussen en virussen die doorgestuurd worden via infraroodpoorten

McAfee zet zijn leiderschap op het vlak van draadloze antivirustoepassingen kracht bij - VirusScan Wireless 2.0 beschermt mobiele platformen zoals Palm, Microsoft Pocket PC en EPOC tegen virussen

Amsterdam/Brussel, april 2001 -- McAfee, een businessunit van Network Associates (Nasdaq: NETA), kondigde vandaag de beschikbaarheid aan van VirusScan Wireless 2.0, één van de eerste antivirusoplossingen die specifiek ontwikkeld is om virussen op Palm OS-gestuurde zakapparatuur op te sporen en te bestrijden. Dankzij McAfee VirusScan Wireless 2.0 kunnen e-businesses zich vrijwaren tegen de risico's van veiligheidsbedreigingen die de oorzaak zijn van de grote toename van mobiele apparatuur in de bedrijfsomgeving. McAfee's geïntegreerde antivirustoepassing biedt gebruikers de mogelijkheid om hun mobiele Palm OS-apparatuur te vrijwaren tegen virussen in bestanden en toepassingen die via infraroodpoorten worden doorgestuurd en in gegevens die geraadpleegd worden via draadloze Internettoepassingen.

Door VirusScan Wireless 2.0 toe te voegen aan het assortiment McAfee-producten en -diensten, zet McAfee zijn bedrijfsomvattend antivirusbeleid verder kracht bij. McAfee biedt virusbescherming op elk toegangspunt van het netwerk, met inbegrip van de Internetgateway, de e-mail-server, de desktop en nu ook de mobiele aansluitmogelijkheden. McAfee is de eerste en enige leverancier die antivirusoplossingen biedt om alle belangrijke mobiele platformen tijdens de synchronisatie te beschermen tegen virussen. Het bedrijf biedt Palm-gebruikers nu de mogelijkheid om tijdens de synchronisatie met de PC lokaal op het mobiele toestel te zoeken naar virussen en schadelijke code. McAfee's nieuwe geïntegreerde micro-scanningoplossing die specifiek ontwikkeld is voor het Palm OS-platform, is gebaseerd op McAfee's toonaangevende VirusScan-technologie.

Volgens de Giga Information Group zullen er tegen 2003 meer dan 32 miljoen PDA's en GSM's in gebruik zijn, en zal de internettoegang via deze apparatuur blijven bijdragen tot de verspreiding van internetvirussen. Volgens de onafhankelijke marktonderzoeksorganisatie Computer Economics hadden aanvallen van Internetvirussen op informatiesystemen in 2000 op wereldniveau een economische impact van 17,1 miljard $, terwijl deze impact in 1999 door dezelfde organisatie op 12,1 miljard $ werd geschat. McAfee heeft geanticipeerd op deze nieuwe bedreigingen en op de snelle groei van de draadloze technologie, en het bedrijf neemt nu maatregelen om virusbescherming te garanderen voor bedrijfsplatformen en mobiele platformen.

"Met VirusScan Wireless 2.0 staat McAfee paraat om virusbescherming te bieden voor mobiele apparatuur waarin nieuwe draadloze technologieën geïntegreerd worden, zoals Proximity-netwerken en draadloze LAN's", aldus Ryan McGee, Solution Marketing Manager voor het assortiment draadloze producten van McAfee. "McAfee's draadloze antivirustechnologie vrijwaart mobiele gebruikers tegen alle bekende draadloze virussen die momenteel bestaan. Met de nieuwe geïntegreerde draadloze antivirusoplossing beschermt McAfee Palm-gebruikers die op afstand het internet raadplegen en toepassingen en bestanden doorsturen via hun infraroodpoort."

Het McAfee-product VirusScan Wireless 2.0 maakt deel uit van het assortiment draadloze producten van McAfee. Het product wordt geruggensteund door McAfee AVERT (Anti-Virus Emergency Response Team), 's werelds toonaangevende organisatie op het vlak van antivirusonderzoek en het team dat als eerste 's werelds eerste draadloze virus identificeerde. McAfee AVERT is een wereldwijde onderzoeksorganisatie die 7 dagen op 7 24 uur op 24 bereikbaar is en nauw samenwerkt met gebruikers van draadloze McAfee-producten en antivirusspecialisten om up-to-date diagnosebepalingen, remedies en beschermingsmaatregelen te bieden tegen nieuwe draadloze virussen. De remedies zijn het resultaat van de inspanningen van de McAfee AVERT-onderzoekers en de McAfee AutoImmune-technologie, die gebaseerd is op heuristiek en gesofisticeerde programmering om remedies te ontwikkelen voor nooit eerder ontdekte virussen.
Over McAfee
McAfee levert globale en voordelige oplossingen die e-business beschermen tegen aanvallen van kwaadwillige Internet-applets en virussen. McAfee Active Virus Defense is de bekroonde meerlagige oplossing voor antivirusbescherming, met WebShield Internet voor de beveiliging van gateways, GroupShield voor de beveiliging van e-mail servers, NetShield voor file servers en VirusScan voor desktops en mobiele gebruikers. McAfee levert ook schaalbare tools voor het beheer van het antivirusbeleid, updates en rapportage via het Internet, dankzij de technologie van ePolicy Orchestrator en Enterprise SecureCast. Alle producten van McAfee worden gesteund door één van de belangrijkste antivirus-onderzoeksorganisaties ter wereld, McAfee AVERT (Anti-Virus Emergency Response Team), het team dat als eerste Melissa en Bubbleboy ontdekte en dat de klanten beschermt tegen de steeds meer complexe en frequente aanvallen via het Internet die de e-business dreigen te verlammen. Voor meer informatie bereikt u McAfee op het Internet: http://www.mcafeeb2b.com.

Network Associates Inc., met hoofdkwartier in Santa Clara, Calif., is een leidend leverancier van beveilings- en beschikbaarheidsoplossingen voor e-business. De vijf business units van Network Associates -- PGP Security (firewall, detectie van indringing, codering), Sniffer Technologies (netwerk- en toepassingsbeheer), Magic Solutions (op het web gebaseerde oplossingen voor service desks), McAfee (antivirus), en myCIO.com (beveiligings- en antivirusdiensten) -- produceren de beste oplossingen van hun categorie en gebruiken kerntechnologieën om de veiligheid en beschikbaarheid te garanderen die e-business nodig heeft. Network Associates is ook meerderheidsaandeelhouder van McAfee.com, één van de grootste business application service providers op basis van betaalde abonnementen ter wereld. Voor meer informatie bereikt u Network Associates op het nummer+31 (0)20 586 6100 of op het Internet: http://www.nai.com .

Network Associates is in de Benelux gevestigd in:
NL: Gatwickstraat 25, 1043 GL Amsterdam
BE: Building Buro & Design, Heizel Esplanada , B 43, 1020 Brussel.

Voor meer informatie gelieve contact op te nemen met: Suzanne van Donge
Johan Perremans
Network Associates International BV Creative
Strategies NV
Tel.:+31 (020) 586 62.15 Tel. +32
(02) 267 41 60
Suzanne_van_donge@nai.com
Johan@creative-strategies.be

###
OPMERKING: Network Associates, McAfee, PGP, Sniffer, VirusScan, WebShield, NetShield, GroupShield, PrimeSupport en Magic Solutions zijn gedeponeerde handelsmerken van Network Associates en/of zijn filialen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere gedeponeerde en niet-gedeponeerde handelsmerken in dit document zijn het uitsluitende eigendom van hun respectieve eigenaars.