AUTOZINE OPENT WAP-SITE

Rijswijk, 9 april - Volgens telefoonmaatschappijen is WAP de beste uitvinding sinds de telefoon zelf. De consument moet er tot nu toe nog maar weinig van hebben. Dat komt omdat de meeste WAP-toepassingen niet zijn gemaakt voor mobiel gebruik of op z'n zachtst gezegd triviaal zijn. Autozine, het eerste online automagazine, doet daar wat aan met een eigen WAP-site. De toepassingen op deze site zijn speciaal ontwikkeld voor mobiel gebruik:

1. Een kentekendatabase
Aan de hand van een via de telefoon ingevoerd kenteken, geeft de database aan van welk bouwjaar en welke maand de betreffende auto is. De database bevat vrijwel alle kentekens en combinaties van 1959 tot nu. Dit is niet alleen leuk in de file, maar bijvoorbeeld heel zinvol bij aanschaf van een gebruikte auto.

2. Het laatste autonieuws
Speciaal voor mobiel gebruik biedt de Autozine WAP-site een verkorte versie van het autonieuws zoals dat op de website is te vinden. Onze nieuwsredactie verzamelt dagelijks het laatste autonieuws uit binnen- en buitenland. Dat nieuws wordt voor mobiel gebruik teruggebracht tot de belangrijkste koppen. Wanneer relevant worden foto's verkleind en gerasterd om zelfs mobiel een glimp op te kunnen vangen van de interessantste primeurs. De complete inhoud van de berichten is eventueel later via de website te raadplegen.

3. Inhoud huidige nummer Autozine
Om de weten wat de Autozine website biedt, is op de WAP-site de inhoud van het huidige nummer te vinden.

De Autozine WAP-site:

http://www.autozine.nl/index.wml

De Autozine website:

http://www.autozine.nl