ABVAKABO FNV

FNV - Week van de Tijd, van 9 tot en met 12 april 2001 (3 april)

De FNV heeft het jaar 2001 uitgeroepen tot het jaar van de tijd. Werkgevers en vakbonden maken in cao's afspraken over verlofregelingen, tijdsparen, flexibele werktijden en over zeggenschap van werknemers daarover. Voor een beter balans tussen werk en vrije tijd. Maar ook over het verminderen van werkdruk en het terugdringen van overwerk.
Op 10 april 2001 brengt de top van de Nederlandse vakbeweging een bezoek aan zorginstellingen in Groningen en Friesland. Tijdens de bedrijfsbezoeken wordt er vooral gekeken naar wat al die afspraken over tijd voor de dagelijkse bedrijfsvoering en voor het dagelijks werk van mensen betekenen.

De Week van de Tijd begint op 9 april met een symposium. Bondsleden en Ondernemingsraadleden bespreken met deskundigen hoe afspraken over (werk)tijd kunnen worden uitgevoerd. De FNV presenteert het grote overwerkonderzoek "Overwerktijd".

Dinsdag 10 april brengen hoofdbestuursleden van de Federatie FNV en van de aangesloten bonden ABVAKABO FNV, KIEM, FNV Bondgenoten een werkbezoek aan noordelijke zorginstellingen.
Er wordt een bezoek gebracht aan het Martini Ziekenhuis in Groningen, aan Kinderopvang De Ploeg in Beetsterzwaag en Kraamzorg Friesland.