Gemeente Hoorn

Nieuws

HERBESTRATING GRAVENSTRAAT
Op maandag 9 april 2001 start een aannemer in opdracht van de gemeente Hoorn met herbestratingswerkzaamheden in de Gravenstraat. Het gaat om het gedeelte van de Gravenstraat tussen het Gerritsland en de Peperstraat. Hier krijgen de rijbaan en een gedeelte van het trottoir tussen Gerritsland en Gravenstraat 3 een opknapbeurt.

Bovendien wordt het trottoir langs de zuidzijde van het Gerritsland doorgetrokken over de rijbaan van de Jeroenensteeg. Hierdoor ontstaat als het ware een uitrit. Dit gebeurt vooruitlopend op de invoering van de regel Voorrang voor fietsers van rechts. Vanwege de uitrit moet een (brom)fiets die vanuit de Jeroenensteeg het Gerritsland op wil dan voorrang verlenen aan alle verkeer op het Gerritsland.

De werkzaamheden zullen ongeveer een week duren. In die periode is de Gravenstraat gesloten voor doorgaand verkeer, terwijl het parkeerterreintje op de hoek van het Gerritsland en de Gravenstraat niet kan worden gebruikt. Het deel van de Gravenstraat tussen de Muntstraat en de Peperstraat blijft bereikbaar. Dit geldt ook voor de Wisselstraat. De Jeroenensteeg zal ongeveer een dag afgesloten zijn. Op de hoek van Onder de Boompjes met de Pakhuisstraatbrug komt een bord te staan met de tekst Gravenstraat afgesloten voor doorgaand verkeer.



terug