Provincie Noord-Holland

Week 14

3,2 miljoen voor nieuwbouw van Stichting Kardeel Agenda voor de vergadering van Provinciale Staten op 9 april 2001



Persbericht, 3 april 2001

3,2 miljoen voor nieuwbouw van Stichting Kardeel Gedeputeerde Staten hebben besloten om, ten laste van het Fonds Investeringen Noord-Holland (FINH), Stichting Kardeel een subsidie te verlenen van ( 3.205.000,-.

Stichting Kardeel is een instelling voor jeugdhulpverlening aan jongere jeugd in Noord-Holland Noord. De subsidie is bestemd voor de nieuwbouwplannen voor een jeugd- en kinderdagverblijf in Den Helder. In het nieuwe gebouw vindt ook de hulpverlening plaats. Dit betekent afstoting van de drie panden aan de Kerkgracht, de Kilstraat en de Boterzwin in Den Helder. Het gewenste voordeel om alle hulpverlening onder een dak te krijgen kan op deze manier worden gerealiseerd.

Het project past in het beleid van de provincie, zoals vastgesteld in de Deelverordening Verbetering accommodaties Jeugdhulpverleningsinstellingen. Deze verordening is bedoeld om de kwaliteit van accommodaties weer op niveau te brengen.

Inlichtingen Ron Admiraal, afd. FEZ, tel. (023) 514 39 20 Print persbericht



Agenda voor de vergadering van Provinciale Staten van Noord-Holland op maandag 9 april om 13.00 uur in het provinciehuis, Dreef 3 in Haarlem.

De agenda luidt als volgt:


1. Opening

2. Notulen maart 2001

3. Regeling werkzaamheden

4. Vragenhalfuur

5. Voorstel D66 tot het houden van een interpellatie over het bollenproject Hollands Bloementuin. Aanleiding zijn een evaluatie over het project en enige publicaties.

6. Lange termijnagenda PS


7. Jaarverslag 2000 Commissie Beleidsevaluatie.
Het verslag presenteert de drie gehouden onderzoeken ( baggerspeciebeleid, bodemsaneringsbeleid en uitvoering Gebundelde Doeluitkering). Ook wordt een vooruitblik gegeven op de onderzoeken van 2001 en komt de werkwijze van de commissie aan bod.


8. Natuur- en Milieu Educatie en Leren voor Duurzaamheid
De voordracht bevat voorstellen voor de vormgeving van het stimuleringsbeleid.


9. Ontwerp Sociaal Beleidskader

In dit kader wordt het provinciaal welzijnsbeleid voorzien van een nieuwe rol- en taakinvulling. Welzijnsvraagstukken worden meer integraal benaderd, wat wil zeggen dat relaties worden gelegd met andere terreinen, zoals zorg, jeugdbeleid, cultuurbeleid, sport, minderhedenbeleid, ruimtelijke ordening en economie. Het beleid zal worden uitgewerkt in een interactief proces met betrokken beleidsafdelingen, steunfunctie-instellingen en gemeenten. Voor 2001 is een experimenteel jaarprogramma opgesteld.


10. Stemming over initiatiefvoorstel SP over armoedebestrijding. In aansluiting op het vorige agendapunt vindt hierbij stemming plaats over een in de statenvergadering van 12 februari j.l. behandeld initiatiefvoorstel.


11. Bestuursovereenkomst N 201-Plus

Voorgesteld wordt een overeenkomst aan te gaan met de gemeenten Haarlemmermeer, Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn en De Ronde Venen. Het gaat om de binding van de betrokken partners aan de verdere stappen in dit project, gericht op de omlegging van de N 201 om Aalsmeer en Uithoorn en de ontwikkeling van bedrijfsterreinen rond de nieuwe verbinding. Een definitieve uitspraak over het project zal pas plaats hebben nadat op een aantal onderdelen nadere uitwerkingen hebben plaatsgehad.


12. Convenant voor Fonds Bereikbaarheidsoffensief Noordelijke Randstad.

Noord-Holland stort f 100 miljoen in het fonds, waarvan de oprichting in dit convenant wordt geregeld. Met het fonds wordt een Werkprogramma gefinancierd dat een aantal grote projecten omvat ter verbetering van de bereikbaarheid in de noordelijke Randstad.


13. Hulpverleningsregio's

Aan de staten wordt voorgesteld in te stemmen met de gebiedsindeling van hulpverleningsregio's (politie, brandweer, geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen en centrale posten ambulancevervoer). Voor de indeling van Haarlemmermeer wordt nog nader onderzocht of deze gemeente overgeheveld kan worden van de politieregio Kennemerland naar de regio Amsterdam-Amstelland.


14. Bestuurlijke organisatie (herindelingen/grenscorrecties)
Het voorstel is het provinciaal beleid in zoverre aan te passen dat initiatieven van gemeenten nog steeds uitgangspunt zijn bij het realiseren van de meest optimale bestuurlijke organisatie binnen een gebied. Daarnaast kunnen Gedeputeerde Staten evenwel in overleg met de betrokken gemeenten hierover zelf voorstellen doen. Daarbij kunnen intensievere samenwerking, grenswijziging en/of herindeling van gemeenten in beeld komen.
Aan de staten wordt gevraagd er mee in te stemmen dat in de tweede helft van 2001 via rondetafelgesprekken met gemeenten bestuurlijke knelpunten worden geinventariseerd en aansluitend oplossingen worden gezocht voor die knelpunten.


15. Herstructurering bedrijventerreinen

Voorgesteld wordt de deelverordening vast te stellen als basis voor het verstrekken van subsidies.

Inlichtingen: Peter Heemskerk, bureau Communicatie, tel. (023) 514 40 10
Print persbericht