FNV

Week van de Tijd: 9 - 12 april
FNV Voorlichting - martine.klasen@fnv.nl

De Week van de Tijd van de FNV start op maandag 9 april met het symposium 'De Tijd' en presentatie van het rapport `Over werk tijd`. Een FNV-delegatie met o.a. voorzitter Lodewijk de Waal en vice-voorzitter Kitty Roozemond gaat deze week op werkbezoek. Meer dan 20 bedrijven worden bezocht.

De Week van de Tijd van de FNV start op maandag 9 april met het symposium 'De Tijd'. Bonden, kader en OR-leden en onderhandelaars praten hier over hoe verlofregelingen, tijdsparen, flexibele werktijden en vooral de zeggenschap van werknemers daarover kunnen worden vertaald en ingevuld bij cao-besprekingen.

Kitty Roozemond, vice-voorzitter van de FNV, opent het symposium en presenteert het rapport 'Over werk tijd'. Het beschrijft de resultaten van een onderzoek (maart 2001) waarin het onderwerp overwerk centraal staat. Aan de deelnemers van het symposium worden de eerste exemplaren van de brochure 'Stop de tijd' overhandigd. Deze brochure is bedoeld als hulpmiddel voor werknemers, die in tijdnood verkeren. De dag wordt om 16.30 uur afgesloten met een slotdebat onder leiding van Felix Meurders.

Dinsdag, woensdag en donderdag brengen delegaties van de FNV vakcentrale waaronder voorzitter Lodewijk de Waal en vice-voorzitter Kitty Roozemond, en van de aangesloten bonden ABVAKABO FNV, Kiem, FNV Bondgenoten, AFMP en FNV Bouw een werkbezoek aan tal van bedrijven in Nederland. Zo wordt een bezoek gebracht aan het Martini Ziekenhuis, een kinderopvang, een kraamzorg, Centraal Boekhuis, Audex, een taxibedrijf, de Explosieven Opruimingsdienst, de Jaarbeurs en Schiphol. De FNV vraagt op verschillende manieren aandacht voor de diverse problemen die er zijn met betrekking tot Tijd (overwerk, roosters, combinatie werk & privé, werkdruk. Op Schiphol zal daartoe het hele afhandelingsproces worden gevolgd. Een totaal overzicht vindt u op www.fnv.nl/tijd

De week wordt afgesloten met een bijeenkomst op donderdagmiddag in het Avidome. Hier zal worden gesproken over de ervaringen van de werkbezoeken. FNV-voorzitter Lodewijk de Waal gaat daar in discussie met W.E. Kooijman, Hoofd Personeel en Organisatie KLM. Kitty Roozemond blikt terug op de week.

Meer informatie:
FNV Voorlichting: Bianca Teeling, telefoon 020 - 581 65 51 of www.fnv.nl/tijd

Voor deelname aan het symposium, het slotdebat of een werkbezoek kunnen journalisten zich opgeven bij martine.klasen@fnv.nl(FNV Voorlichting) Voor deelname aan een werkbezoek aan Schiphol kan tot 7 april worden ingeschreven.

Het laatste nieuws van de FNV vindt u elke dag op http://www.fnv.nl/nieuws. Meer weten over de Tijd campagne van de FNV?
Check: http://www.fnv.nl/tijd.