Vereniging FME-CWM

personeel & organisatie
Voorlichtingsbijeenkomsten RSI

Het onderwerp RSI - repetitive strain injury - staat volop in de belangstelling. Veel werkgevers kunnen op enige manier met het RSI te maken krijgen. Bijvoorbeeld als een van de werknemers RSI-klachten heeft en daardoor verzuimt. Of als de werkgever preventief beleid wil opzetten om RSI-klachten te voorkomen.

De Vereniging VNO-NCW, AWVN en FME-CWM en de aan VNO-NCW ver-bonden regionale verenigingen organiseren in april 2001 voorlichtingsbijeen-komsten over RSI voor leden. Doel van deze voorlichtingsbijeenkomsten is werkgevers op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen op het terrein van preventie en behandeling van RSI. En vooral ook om onze leden wegwijs te maken in het overvloedige aanbod aan hulpmiddelen en behandelmethoden om RSI te voorkomen of te verhelpen. Hoe scheidt de werkgever het kaf van het koren? En hoe kan hij zich daarbij effectief laten bijstaan door de arbodienst of anderen? Ook recente jurisprudentie over mogelijke aansprakelijkheid van de werkgever voor het ontstaan van RSI-klachten en de daarmee samenhangende claims, komt aan bod.

De bijeenkomsten worden gehouden van 15.30 tot 18.00 uur op de volgende data en lokaties:

* 10 april 2001 VNO-NCW kantoor de 'Malietoren' te Den Haag
* 11 april 2001 Kasteel Maurick te Vught

* 19 april 2001 Golden Tulip Tjaarda te Oranjewoud (bij Heerenveen)
* 24 april 2001 Kasteel Daelenbroeck te Herkenbosch (bij Roermond)
* 26 april 2001 Résidence Roosendael te Rozendaal (bij Arnhem)
De bijeenkomsten worden geopend met twee inleidingen door medewerkers van VNO-NCW en AWVN met recente ontwikkelingen en tips voor een goed beleid op het terrein van RSI. Daarna volgen twee praktijkvoorbeelden van een brede preven-tieve aanpak van RSI binnen ondernemingen. Een medewerker van CMG zal de aanpak toelichten aan de hand van een video en een medewerker van FME-CWM zal de aanpak van Siemens toelichten. Dit eerste deel van de bijeenkomst wordt afgesloten met de mogelijkheid vragen te stellen.
Tijdens het tweede gedeelte van de bijeenkomst bestaat de mogelijkheid een aantal stands te bezoeken die zijn gericht op het voorkomen van en de aanpak van RSI-klachten. Er wordt o.a. een demonstratie gegeven van een goed gebruik van kantoormeubilair en van het meten van statische spierspanning. De deelnemers krijgen uitleg en kunnen vragen stellen over alles wat met RSI te maken heeft. Onder het genot van een drankje en een hapje kunnen zij zoveel mogelijk informatie vergaren. Tot slot krijgen de deelnemers een nieuwe brochure uitgereikt over RSI, opgesteld door VNO-NCW, AWVN en FME-CWM.

Het maximale aantal deelnemers per bijeenkomst bedraagt 75 personen.

Het programma ziet er als volgt uit:
15.30 uur: ontvangst deelnemers
15.45 uur: opening door de dagvoorzitter
15.50 uur: inleidingen door medewerkers van VNO-NCW en AWVN, video van CMG, inleiding door medewerker van FME-CWM plus mogelijkheid vragen te stellen, introductie op tweede gedeelte
ca. 17.00: uur mogelijkheid stands te bezoeken en vragen te stellen, onder het genot van een hapje en een drankje
18.00 uur: einde bijeenkomst

Kosten voor deelname aan de voorlichtingsbijeenkomst bedragen f 95,-- ( 43,11) (exclusief 19% BTW) per persoon. Dit bedrag wordt via een éénmalige machtiging van uw rekening afgeschreven. U wordt vriendelijk verzocht deze machtiging (zie antwoordformulier) te ondertekenen. U kunt zich door middel van bijgaand ant-woordformulier opgeven voor één van de bijeenkomsten. De verwerking van uw aanmelding vindt plaats in volgorde van binnenkomst bij de Vereniging VNO-NCW. Inlichtingen kunt u verkrijgen bij mw. C.J.M. Dellemijn (tel. 070 349 03 74).

Kort voor de bijeenkomst ontvangt u een bevestiging van uw aanmelding met het definitieve programma en een routebeschrijving.

Aanmelden
Indien u zich voor deze activiteit wilt aanmelden, kunt u gebruik maken van het online aanmeldingsformulier.


Vereniging FME-CWM
Boerhaavelaan 40 Postbus 190 2700 AD Zoetermeer Telefoon (079) 353 11 00 Telefax (079) 353 13 65 E-mail com@fme.nl