Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie

NVVE-schrijfactie

Doe mee aan de NVVE-schrijfactie!

Op 10 april a.s. zal de Eerste Kamer het wetsvoorstel "Levensbeëindiging op verzoek en hulp bij zelfdoding" (kortheidshalve de Euthanasiewet) behandelen. Als de wet wordt aangenomen, zal Nederland het eerste land in de wereld zijn waar onder bepaalde voorwaarden euthanasie door een arts mag worden uitgevoerd.

In toenemende mate wordt van zeer veel kanten forse kritiek geuit op deze wet. Het zijn vooral tegenstanders, die zich luidruchtig roeren: zij organiseren acties en proberen de leden van de Eerste Kamer over te halen om tegen te stemmen.

Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat meerderheid van de Eerste Kamer vóór stemt? Makkelijker dan u denkt: u kunt een brief sturen aan de leden van de Eerste Kamer.

De meeste indruk maakt u op hen met een persoonlijke brief. Alleen persoonlijke brieven belanden in de postvakken van alle leden van de Eerste Kamer.Om u te helpen bij het opstellen van een dergelijke brief geven wij u hierbij een aantal suggesties (klik hier).

U kunt bovendien een afschrift van uw brief (een andere tekst mag natuurlijk ook) als ingezonden brief aanbieden aan de redactie van uw (plaatselijke) krant. Ook daarmee timmert u aan de weg voor de goede zaak.

Wij rekenen op u. Samen staan we sterk.