Provincie Zuid-Holland

10-04-2001

A. Peters directeur Zuidvleugelbureau

De heer A. (Albertjan) Peters (54 jaar) is 2 april 2001 gestart als directeur van het nieuwe Zuidvleugelbureau. Dit bureau zal zich gaan richten op uitvoeringsgerichte activiteiten van het Bestuurlijk Platform Zuidvleugel. De heer Peters was sinds 1994 voorzitter van de Raad van Bestuur van de Saxion Hogeschool, waarvan de hogescholen van Deventer en Enschede deel uit maken.

"Ik zie veel in de synergie van de Zuidvleugelaanpak voor dit deel van de Randstad. Het Zuidvleugelbureau zal door stimulering van de uitvoering van projecten en programma's belangrijke impulsen aan de ontwikkeling van de Zuidvleugel geven", aldus de heer Peters.

De heer Peters studeerde sociale geografie en planologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij werkte voor het provinciaal bestuur van Groningen (1973-1980) o.a. aan het eerste Integraal Stuctuurplan Noorden des Lands. Van 1980 tot 1987 was de heer Peters plv. directeur voorbereidend beleid voortgezet onderwijs en vervolgens directeur bouwzaken bij het ministerie van O en W. Van 1987 -1994 was hij voorzitter van het college van bestuur van de Haagse Hogeschool en tevens lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland.

In maart 1994 vertrok hij naar Enschede om de reorganisatie van de Hogeschool Enschede op zich te nemen.

De heer Peters vervult en vervulde een aantal nevenfuncties; lid van het bestuur van de HBO-raad en lid van de Dutch Validation Council . In Twente was hij een van de opstellers van het Twente-manifest, een regionaal ontwikkelingsplan.