Politiebericht Flevoland: District Zuid 10-04-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Controle rotonde Horsterweg
ZEEWOLDE De politie heeft maandagmiddag een korte controle uitgevoerd bij de rotonde Horsterweg/Sportlaan. Wegens aanpassingen aan de rotonde is het verboden om vanaf de Horsterweg de Sportlaan op te draaien. In totaal kregen 6 automobilisten een bekeuring.

Voet tussen spaken
ALMERE Een 4-jarig jongetje uit Almere heeft op de Meppelsingel zijn voet tussen spaken van een fietswiel gekregen. Hij zat bij zijn broer achter op de fiets. Het jongetje is voor controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Eenzijdige aanrijding
ALMERE Maandagochtend is op de Tussenring een 26-jarige automobiliste uit Almere gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding. Vermoedelijk is ze met een voorwiel in de berm terechtgekomen en in de slip geraakt. Ze kwam in de middenberm tegen een pijler van een viaduct tot stilstand. Omdat ze aangaf last te hebben van haar nek en rug heeft de brandweer het dak van de auto geknipt zodat ambulancepersoneel haar rechtstandig uit het voertuig kon halen. De Almeerse is overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De auto is afgesleept.

Mishandeling
ALMERE Een 45-jarige Almeerder is maandagmiddag op het Tijdpad mishandeld door twee nog onbekende jongemannen. Hij liep met zijn vrouw en twee kinderen te wandelen toen twee jongemannen op een scooter hem voorbij raasden. Toen ze stopten, sprak de man ze aan op hun gevaarlijke gedrag. Hierop stapten de jongemannen af en sloegen en schopten de man op de rug. Ze gebruikten hierbij een kettingslot. De man is voor behandeling overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De politie heeft een onderzoek in gesteld.

Zonder helm, geen certificaat
ALMERE De politie heeft maandagavond op het Bivak diverse bekeuringen uitgedeeld aan een 20-jarige bromfietser. Hij reed zonder helm en was niet in het bezit van een bromfietscertificaat. De brommer is in beslag genomen.

Bijtende hond
ALMERE Maandagavond heeft een Rottweiler op de Distelweg twee Cocker Spaniels gebeten. De Cocker Spaniels zijn met de dierenambulance overgebracht naar een dierenarts. De Rottweiler is in beslag genomen.

Vechtpartij in bus
ALMERE De politie heeft maandagavond op het Station Muziekwijk een 22-jarige Almeerder aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij wordt ervan verdacht in een stadsbus een 18-jarige plaatsgenoot geslagen te hebben. De 18-jarige had een tand door de lip. De 22-jarige is na verhoor op het politiebureau weer heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.