Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-04-2001

Politiebericht Utrecht: stad Utrecht, 09.05 uur
Winkeldieven opgepakt

UTRECHT Maandagmiddag rond één uur werd in een winkel op het Radboudkwartier een 26-jarige Utrechtse opgepakt. De vrouw had in een winkel een kledingstuk ter waarde van ongeveer 140 gulden in haar tas gestopt. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af. Hierop werd zij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Zij werd na verhoor heengezonden met een proces-verbaal van 500 gulden.
Zij deed afstand van de gestolen waar.

Op de Antonius Matthaeuslaan werden maandagavond rond half acht twee vrouwen in de leeftijd van 24 en 40 jaar beiden uit Utrecht wegens winkeldiefstal aangehouden.
Een medewerker zag dat de beiden vrouwen een groot aantal levensmiddelen onder de kleding hadden verstopt. Zij vroeg hen de levensmiddelen terug te leggen. Hierop werden enkele stuks teruggelegd. De medewerkster verzocht de dames ook de rest terug te leggen. Toen dit werd geweigerd ontstond in de winkel een woordenwisseling waarbij door één van de verdachte een klap werd uitgedeeld aan de medewerkster. Toen de verdachten de winkel dan verlieten ontstond buiten een vechtpartij. Op dat moment weten medewerkers van de parkeerpolitie de beiden verdachten vast te pakken en te boeien.

Beiden verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor verhoor ingesloten.

Verdachten diefstal in school aangehouden

DE MEERN Maandagavond rond acht uur werden drie jongens in de leeftijd van 17 en 18 jaar, allen woonachtig in De Meern, voor inbraak in een school aan de Ten Veldestraat aangehouden.
Bij de aanhouding bekenden de jongens de inbraak uit verveling te hebben gepleegd. Zij hadden niets uit de school weggenomen. Zij zijn na verhoor heengezonden. Er zal nader bekeken worden of de jongens voor een alternatieve straf in aanmerking komen. De ouders van de minderjarige verdachte werd van het feit op de hoogte gesteld.

Joyrider aangehouden

UTRECHT Maandagavond heeft een 14-jarige jongen uit Utrecht door joyriding forse schade aangericht.
De jongen had de autosleutels van de auto van zijn moeder gepakt en wilde een stukje gaan rijden. Toen hij het voertuig had gestart trok hij met piepende banden op, reed de straat over en botste tegen een geparkeerd voertuig aan de rechterkant van de weg. Doordat de geparkeerde auto vooruit schoof botste deze auto tegen een andere geparkeerde auto. De jeugdige autobestuurder schrok hier zo van dat hij de auto in zijn achteruit zette, vol gas gaf en met hoge snelheid tegen een kliko aanreed. Vervolgens reed het voertuig met kliko en al tegen een gevel van een woonhuis. De 90-jarige bewoonster kwam hierbij met de schrik vrij.

Door de aanrijding liepen verschillende autos blikschade op. Het voertuig van de verdachte werd afgesleept. De woning werd aan de voorzijde fors beschadigd en de muur werd ontzet. De kliko werd totaal vernield.
De verdachte werd voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Autodief opgepakt

UTRECHT In de nacht van maandag op dinsdag wist een beveiligingsbeambte in de parkeergarage aan het Jaarbeursplein een autodief aan te houden.
De beveiligingsbeambte zag dat een man de parkeergarage in ging. Even later hoorde hij glasgerinkel en toen hij ging kijken zag hij dat de man een autoruit had ingeslagen en heeft vervolgens de verdachte aangehouden en overgedragen aan de politie.
Bij nader onderzoek aan het politiebureau stond de man gesignaleerd voor eerder gepleegde strafbare feiten.
De verdachte zit vast voor nader verhoor.