Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.05 uur
Doe nuchter rij alcoholvrij

BREUKELEN / KOCKENGEN De politie heeft op maandag 9 april in het kader van de alcoholcampagne `Doe nuchter rij alcoholvrij` twee alcoholcontroles uitgevoerd. Zij vonden in de avonduren plaats.

Bij de controle op de Breukelerwaard in Breukelen moesten 89 bestuurders een blaastest afleggen. 88 Bestuurders bliezen een `P` (Pass), hetgeen betekent dat zij niet (teveel) hadden gedronken. Eén bestuurder blies een `A` (Alarm), hetgeen betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken. De man, 32 jaar oud en afkomstig uit Capelle aan de IJssel, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de ademanalyse blies hij 270 ug/l (0,75 promille). Daar de man eerder voor het rijden onder invloed was aangehouden, kreeg hij geen bekeuring, maar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Hij kreeg tevens een rijverbod van één uur.

Bij de controle op de Provincialeweg in Kockengen legden 58 bestuurders een blaastest af. 57 bliezen een `P` (Pass), één een `A` (Alarm). Deze bestuurder, een 36-jarige man uit Haarlem, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de ademanalyse blies hij 195 ug/l, hetgeen onder de wettelijke grens van 220 ug/l (0,5 promille) is. Hij werd direct in vrijheid gesteld.

Parkeerschijfzone

VINKEVEEN Sinds 1 april (geen aprilgrap!!) is op meerdere locaties een parkeerschijfzone ingevoerd.

Op het Achterbos, de Herenweg, het Kloosterplein, de Julianalaan en de Kerklaan werd op maandag 9 april op het gebruik van de parkeerschijf gecontroleerd. Vooralsnog zijn er geen bekeuringen, maar wel ongeveer 50 waarschuwingen uitgeschreven.