Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid 10.15 uur
Mortiergranaten aangetroffen

AMERSFOORT- Kabelleggers zijn gistermiddag bij werkzaamheden op het Amersfoortse NS-station op een drietal mortiergranaten gestuit. De granaten, die omstreeks 15.00 uur ter hoogte van spoor 18 werden aangetroffen, zijn door het Explosieven Opruimings Commando (EOC) verwijderd. Volgens het EOC gaat het om Duitse mortiergranaten. De granaten zijn door het EOC verwijderd en meegenomen.

Klachten overlast

LEUSDEN- Bij de politie kwam gistermiddag een klacht binnen over overlast rondom De Lepelaar in Leusden. Ter plaatse bleek dat de bewoners zich ergerden aan het parkeergedrag rondom een horecagelegenheid. Vooral op weekeinddagen tussen 17.00 en 19.00 uur ergeren buurtbewoners zich aan de wijze waarop klanten van de horecagelegenheid hun autos parkeren, in groenstroken voor enkele uitritten.

Ook buiten bovengenoemde tijden is er volgens de bewoners sprake van overlast, met name door het lawaai van muziek afkomstig van autoradios en afval dat autobezitters op straat dumpen. De politie adviseert buurtbewoners gevallen van overlast te melden, zodat maatregelen kunnen worden genomen.