Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 10 april 2001

Diefstal caravan uit opslagloods Hillegom Tussen zondag 8 april en maandag 9 april zagen onverlaten kans om een caravan uit een opslagloods aan de Pastoorslaan weg te nemen. De caravan stond gestald in de opslagruimte. Op zondag werd ontdekt dat de opslagruimte was opengebroken en de caravan was ontvreemd.

Diefstal van twee exclusieve boten Hillegom Tussen vrijdag 6 april en maandag 9 april werden vanuit een bedrijf aan de Weeresteinstraat twee gloednieuwe polyester sloepen op twee éénassige boottrailers gestolen. De boten van het type 'Piet Hein sloep' zijn pas een paar jaar in Nederland verkrijgbaar. Er varen er circa 150 van in Nederland c.q. Europa. Zij vertegenwoordigen een waarde van rond de fl. 165.000,--. De dieven kwamen het pand binnen na het forceren van een deur. Daarna opende men de roldeur van het bedrijf en reed de twee trailers met daarop de boten weg.

Inbraak in woning Katwijk Tussen vrijdagavond 6 april en zaterdagmorgen 7 april werd ingebroken in een woning aan de Regulus. Om binnen te komen werd een gaatje in een raamsponning geboord waarna het sluitboompje van het raam ontsloten kon worden. Uit de woning wordt audio en video-apparatuur vermist alsmede enkele sieraden.

Verkeerscontrole Benthuizen / Hazerswoude-Dorp Maandagochtend 9 april heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Omleidingsweg in Benthuizen. Tijdens de controle die anderhalf uur duurde, werd éénmaal de maximumsnelheid overschreden. Zes automobilisten kregen een bon voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Ook op de Voorweg in Hazerswoude-Dorp contorleerde de politie. Daar werden tijdens de controle geen snelheidsovertredingen geconstateerd. Wel werd vijf maal bekeurd voor het niet dragen van de gordel en éénmaal voor het niet dragen van de brommerhelm. De controle werd uitgevoerd omdat mensen uit de buurt hadden aangegeven dat er op de betreffende wegen hard gereden werd.

Diefstal laptops Alphen aan den Rijn Bij een bedrijf aan de dr. A.D. Sacharovlaan werden op maandagavond 9 april 11 laptops ontvreemd. De inbrekers kwamen vermoedelijk via de achterzijde het pand binnen, waarna een deur werd opengebroken waarachter zich de laptops bevonden. De laptops vertegenwoordigen een waarde van ongeveer fl. 60.000,--.

Inbraak in woning Nieuwerkerk aan den IJssel Tussen vrijdagmiddag 6 april en maandagavond 9 april werd ingebroken in een woning aan de Verzetsstraat. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning werd Buitenlandsgeld en werden sieraden en cheques gestolen.

Insluiper aangehouden Waddinxveen
De politie heeft op dinsdag 10 april rond 06.00 uur in een woning aan de Peppelhorst aangehouden een 23-jarige inwoner van Boskoop. De politie verdenkt hem van een insluiping in een woning aan de Jacob Catslaan op 3 april jl. Bij de insluiping stal hij een tas met daarin diverse pasjes, een portemonnee met inhoud en een rijbewijs. Hij werd daar gezien door een vrouw die in de woning aan het werk was. De politie kwam de Boskoper op het spoor na een ingesteld onderzoek. De man is ingesloten.

Fietser overleden Reeuwijk De 28-jarige Gouwenaar, die als fietser op 27 maart jl op de Reewal in de sloot terecht was gekomen is als gevolg van complicaties op 7 april overleden in het ziekenhuis. Het slachtoffer had o.a. een longontsteking opgelopen.

Inbraken woning Gouda Tussen 8 en 9 april is ingebroken in een woning aan de Abel Tasmanlaan d.m.v. gaatjesboren. Het is nog onbekend wat is weggenomen. De technische recherche stelt een onderzoek in. Ook een woning aan de Jan Mayenlaan is bezocht door gaatjesboorders. Het bleef hierbij bij een poging, omdat de woning mechanisch goed beveiligd was. Bij een bewoner van een portiekwoning is eveneens ingebroken. De daders zijn vermoedelijk in een slaapkamerraam dat open stond, ingeklommen. Uit de woning is geld, parfum en een sleutelbos ontvreemd. Ook de fiets van het slachtoffer is vanuit zijn schuur weggenomen.

Bedreiging met vuurwapen Schoonhoven Bij de politie in Schoonhoven is op 9 april jl. aangifte gedaan van bedreiging met een vuurwapen. Het slachtoffer, een 17-jarige inwoner van Schoonhoven liep op 6 april jl, omstreeks 23.00 uur, samen met een vriend op de Albert Plesmanstraat. Daar werden de jongens bedreigd door twee andere jongens. Eén van hen trok een vuurwapen en dwong het slachtoffer om geld af te geven. De jongens zetten het hierop op een lopen en wisten zo aan hun belagers te ontkomen. De politie neemt de zaak hoog op en stelt een onderzoek in.