Gemeente Weerselo


Tekst voorlichtingspagina GEMEENTE DENEKAMP
Datum plaatsing: 11 april 2001

ALGEMENE INFORMATIE

ADVIES I.V.M. UITBRAAK MOND- EN KLAUWZEER (MKZ) Burgemeester en wethouders van de gemeente Denekamp doen nogmaals een zeer indringende oproep aan iedereen, die voornemens is de komende tijd een evenement te organiseren waarbij publiek aanwezig zal zijn daarvan af te zien. Voorts worden de deelnemers/bezoekers aangeraden niet aan evenementen deel te nemen. Omdat in de huidige omstandigheden de juridische mogelijkheden voor een algeheel verbod ontbreken betreft deze oproep een zeer indringend advies.

Bij alle scholen in deze gemeente zijn inmiddels voorzieningen getroffen om de mogelijke verspreiding van het MKZ-virus te voorkomen. Bij de ingangen van de scholen zijn bakken geplaatst met daarin zogenaamd desinfecterend citroenzuur.

NOODOPSLAG MEST
Gebleken is dat als gevolg van mond- en klauwzeer bij een aantal agrarische bedrijven capaciteitsproblemen zijn ontstaan met betrekking tot de opslag van mest. Dit gaat vooralsnog vooral om bedrijven die bij andere bedrijven de mestkelders in gebruik hebben. Contacten tussen verschillende agrarische bedrijven dient zoveel mogelijk worden vermeden. Met het oog hierop is besloten in die gevallen een mest-noodopslag toe te staan. Deze noodopslag dient bij de gemeente te worden gemeld door middel van een daarvoor ontwikkeld formulier. Binnen de gemeente Denekamp (Ootmarsum/Denekamp/Weerselo) kan een meldingsformulier opvraagt worden via tel: 0541-669669. De registratie vindt centraal plaats.
Wilt u meer informatie over dit onderwerp dan kunt deze inwinnen via het genoemde telefoonnummer. De meest gestelde vragen en de antwoorden hierop kunt u overigens ook vinden op de internetsite van het ministerie van LNV www.minlnv.nl/mkz bij de "beleidssector Fysieke en Economische Infrastructuur" onder "actueel".

GEEN GROENAFVAL OP 'T GOOR.
In verband met slechte terreinomstandigheden is het, in afwijking van eerdere berichtgeving, niet toegestaan tuinafval/ snoeiafval te storten op 't Goor ( "paasweide" ).
Vorengenoemd afval kan nu GRATIS t/m paaszaterdag 14 april gestort worden op de Gemeentewerf aan de Hanzeweg.
De openingstijden zijn op werkdagen van 13.00 uur - 19.00 uur en zaterdags van 09.00 uur - 16.00 uur.

GRATIS AFVOEREN SNOEIHOUT, LOCATIE OOTMARSUM
Enkele jaren geleden is door het bestuur van de vroegere gemeente Ootmarsum besloten in het voorjaar de gemeentewerf één keer open te stellen om gratis het tuin- en snoeiafval achter te laten. Bij de Ootmarsumse bevolking bleek dit goed aan te slaan. Hiermee kon onder andere worden voorkomen dat wekenlang de duobakken uitpuilden van GFT-afval.
Ook dit jaar wordt de gemeentewerf aan de van Bevervordestraat weer enkele uren opengesteld.
Dat gebeurt op zaterdag 14 april a.s. tussen 13.00 en 15.00 uur. Inwoners van Ootmarsum kunnen in die tijd uitsluitend tuin- en snoeiafval gratis afleveren.

OPROEP DORPS- STADS- BUURTSCHAPSRADEN
Het gemeentebestuur van de gemeente Denekamp hecht er grote waarde aan, dat alle kernen in de gemeente de beschikking hebben over een stads-, dorps- of buurtschapsraad. Gemakshalve gebruiken wij hierna de verzamelterm: "dorpsraad".
De dorpsraad wordt als een nuttig en intermediair orgaan in de relatie tussen het gemeentebestuur en haar inwoners gezien. De praktijk in de kernen/buurtschappen waar een dergelijke raad al wat langer functioneert heeft dat onomstotelijk bewezen. Het college streeft ernaar op zo kort mogelijke termijn in iedere kern van de gemeente de beschikking te hebben over een dorpsraad. Deze doelstelling is neergelegd in het collegeprogramma.
De volgende kernen/buurtschappen beschikken reeds over een dorpsraad: Agelo, Deurningen, de Knik e.o., Lattrop/Breklenkamp, Noord-Deurningen, Rossum-Lemselo-Volthe, Saasveld, Tilligte en Weerselo.

Langs deze weg worden belangstellende inwoners van de kern Denekamp en de stad Ootmarsum opgeroepen het initiatief te nemen tot de oprichting van een dorpsraad in deze kern en stad.

Het ligt in de bedoeling dat het college eind mei a.s. (de exacte datum volgt nog) met vertegenwoordigers van de bestaande dorpsraden en de initiatiefnemers in Ootmarsum en Denekamp een oriënterend gesprek te hebben.

Voor nadere informatie en aanmelding kunt u zich wenden tot de heer G.H.M Flinkers, hoofd van de afdeling Algemene Bestuurszaken in de locatie Weerselo, tel. 0541 - 669615.
De bestaande dorspraden krijgen begin mei a.s. een uitnodiging voor het gesprek met het college van burgemeester en wethouders

AANVRAGEN REISDOCUMENTEN EN RIJBEWIJS
De vakantieperiode nadert en dat is voor de bureaus Burgerzaken per traditie een drukke periode. Om de wachttijden zoveel mogelijk te bekorten doen wij een oproep aan iedereen, die een reisdocument of rijbewijs wil vernieuwen dit zo spoedig mogelijk te doen. Een tijdig bezoekje aan Burgerzaken voorkomt voor u en ons ongerief.

KOOPZONDAG DEURNINGEN ROSSUM, SAASVELD EN WEERSELO Het college van burgemeester en wethouders heeft maandag 16 april 2001 Tweede Paasdag aangewezen als extra koopzondag voor de dorpen Deurningen, Rossum, Saasveld en Weerselo.
De winkels mogen geopend zijn van 10.00 - 17.00 uur. Deze koopzondag heeft dus betrekking op de voormalige gemeente Weerselo

OFFICIËLE PUBLICATIES

RUIMTELIJKE ORDENING

Startnotitie bestemmingsplan "Beschermd stadsgezicht Ootmarsum". Burgemeester en wethouders van Denekamp maken bekend dat de raad van de voormalige gemeente Ootmarsum op 20 december 2000 de Startnotitie bestemmingsplan "Beschermd stadsgezicht Ootmarsum" heeft vastgesteld. Het bestemmingsplangebied is gelijk aan het gebied dat op 13 mei 1996 door de ministers van VROM en OCW op grond van de Monumentenwet 1988 is aangewezen als "beschermd stadsgezicht".
Het beschermde stadsgezicht wordt grotendeels begrensd door de oude omwalling van Ootmarsum (West- en Oostwal).
Deze startnotitie is richtinggevend en kaderstellend voor het nieuw op te stellen bestemmingsplan voor het centrum van Ootmarsum. Het thans geldende bestemmingsplan voor het centrum van Ootmarsum dateert uit 1968.
De startnotitie bevat beleidsregels als bedoeld in artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht.
Verzoeken om vrijstelling van de geldende bestemmingsplanvoorschriften in het plangebied zullen worden getoetst aan de criteria die in de startnotitie zijn opgenomen.
De Startnotitie bestemmingsplan "Beschermd stadsgezicht Ootmarsum" ligt met ingang van 12 april 2000 voor een ieder ter inzage op de afdeling Algemene Zaken van de locatie Ootmarsum van de Gemeente Denekamp, Kerkplein 1 te Ootmarsum.

Goedkeuring bestemmingsplan

Rectificatie eerdere publicatie

Goedkeuring 'bestemmingsplan Ter Keurs (woonzorgcomplex)'. Met ingang van 12 april 2001 ligt gedurende zes weken (t/m 23 mei 2001) ter inzage bij de afdeling VROM (locatie Weerselo) het besluit van Gedeputeerde Staten van Overijssel van 23 februari 2001, kenmerk RWB/2001/31, waarbij goedkeuring is verleend aan het bestemmingsplan Ter Keurs (woonzorgcomplex), zoals dit door de raad van de voormalige gemeente Weerselo is vastgesteld op 7 december 2000. Op verzoek kan het bestemmingsplan ook buiten kantooruren worden ingezien. U dient daartoe een afspraak te maken (tel. 0541-669657). Aangezien niemand bij Gedeputeerde Staten bedenkingen heeft ingediend, kan alleen degene die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig het bepaalde in art. 27, 1e of 2e lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tot Gedeputeerde Staten te wenden, gedurende bovengenoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien een dergelijk verzoek is ingediend, treedt het bestemmingsplan eerst in werking nadat op dit verzoek is beslist.

Vrijstellingen op grond van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en van bestemmingsvoorschriften:

B en W zijn van plan vrijstelling te verlenen voor de volgende bouwplannen:


* het bouwen van een dakkapel en de verbouw van de 1e verdieping van een woning aan de Laagsestraat 38 te Oud Ootmarsum. Vrijstelling wordt verzocht voor de ingebruikname van een voormalige bedrijfsruimte tot woonruimte.

* het plaatsen van een dakopbouw en een dakkapel op een woning aan de Lindenweg 13 te Denekamp. Vrijstelling wordt verzocht voor het overschrijden van de maximale inhoud van de woning.
* het bouwen van een erker op het perceel Johanninksweg 22 te Denekamp. Vrijstelling wordt verzocht voor het overschrijden van de voorgevelrooilijn.

* het uitbreiden van een garagebedrijf aan de Kloppendijk 46 te Denekamp. Vrijstelling wordt verzocht voor verkleinen afstand tot zijdelingse perceelsgrens.

De vrijstellingsverzoeken liggen met ingang van 12 april 2001 gedurende veertien dagen ter inzage op het bureau VROM locatie Denekamp. In die tijd kan iedereen de zienswijze over het voornemen tot het verlenen van de vrijstellingen schriftelijk bekend maken bij B en W.

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling ex. artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening Door de Stichting K.O.N.O.T. is een schetsplan ingediend voor het uitbreiden van een schoolgebouw op het perceel Kerkewei 2 te Rossum.
Het geldende bestemmingsplan laat de bouw niet toe. Burgemeester en wethouders zijn van plan, met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan zodat alsnog medewerking kan worden verleend aan dit bouwplan.

Daarnaast is door de heer Krabbe een verzoek ingediend voor het plaatsen van een tuinhuisje aan de Wenshofsteeg 4 in Weerselo. Ook hier laat het geldende bestemmingsplan de bouw niet toe en zijn burgemeester en wethouders voornemens, met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan zodat medewerking kan worden verleend aan dit bouwplan.

De verzoeken om vrijstelling liggen met ingang van 12 april 2001 gedurende vier weken ter inzage bij de afdeling VROM, cluster bouwzaken, locatie Weerselo.
Gedurende die periode kan iedereen tegen het verlenen van de vrijstellingen schriftelijk bedenkingen naar voren brengen. De bedenkingen moeten worden ingediend bij het college van Burgemeester en wethouders van Denekamp, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

BOUWEN

Ingekomen aanvragen om bouwvergunning en meldingen bouwvoornemen Burgemeester en wethouders maken bekend dat in de periode van 29 maart t/m 5 april 2001 bij de locatie Weerselo onderstaande aanvragen bouwvergunning zijn ingekomen:


* Hoge Weer 22 in Weerselo: bouw woning met garage-berging;
* Eermansweg 3-3a in Weerselo: bouw woning met inwoning t.v.v.;
* Bornsedijk 2a in Deurningen: plaatsen twee dakkapellen;
* Schreursweg 8 in Rossum: bouw erker;

* Grote Maat 2 in Weerselo: bouw woning met garage;
* Postweg 23 in Saasveld: gedeeltelijk verbouwen van de woning en
* Deurningerstraat 26 in Deurningen: bouw erker.
De plannen kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling VROM, cluster bouwzaken, locatie Weerselo.

Bij de locatie Denekamp zijn de hierna vermelde aanvragen bouwvergunning zijn ingekomen:


* Oldenzaalsestraat 35 te Denekamp. Uitbreiden woonhuis met kantoorruimte.

* Faradayweg 2 te Denekamp. Het vergroten van een bedrijfshal.
* Kerspelweg 17 te Tilligte. Gedeeltelijk vergoten van het woonhuisgedeelte van een boerderij.

* De Kievit 68 te Denekamp. Het bouwen van een hobbyruimte/berging.
* Schoolstraat 35 te Tilligte. Het vergoten van een woning.
* IJsbaanstraat 19 te Denekamp. Het plaatsen van een tuinhuisje (melding).

De bouwplannen kunnen worden ingezien op het bureau VROM.
Tevens maken Burgemeesters en wethouders bekend dat bij de locatie Ootmarsum bouwaanvragen en meldingen bouwvoornemen zijn ingekomen voor:
Het uitbreiden van een :


* kantoor aan het adres De Mors 120 te Ootmarsum, (V23/2001);
* tabaksfabriek aan het adres De Mors 120 te Ootmarsum, (V24/2001);
* dakkapel aan het adres Stobbenkamp 8 te Ootmarsum, (M25/2001);
* overkapping aan het adres De Mors 63 te Ootmarsum, (V21/2001);
* aanbouw aan het adres v. Bodelswingstraat 41 te Ootmarsum, (V26/2001);

* tuinhuis aan het adres v. Hanxledenstraat 7 te Ootmarsum, (M27/2001);

* serre aan het adres Alleeweg 11 te Ootmarsum, (V28/2001);
* kap op een bijgebouw aan het adres Jachthuis 7 te Ootmarsum, (V29/2001);

Verleende bouwvergunningen en positieve reacties op meldingen bouwvoornemen
Burgemeester en wethouders van Denekamp hebben besloten bouwvergunning te verlenen voor het:


* verbouwen van een woning aan de Postweg 2 in Deurningen (14.05.2001);

* uitbreiden van een woning met inwoning aan de Roepenbeltweg 3-3a in Rossum (14.05.2001);

* bouwen van een woning met garage aan de Reestmanlaan 18 in Weerselo (14.05.2001) en

* bouwen van een garage-bedrijfsruimte aan de Roepenbeltweg 16 in Rossum (11.05.2001).

Krachtens het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kan tegen deze vergunningen bezwaar worden ingediend bij Burgemeester en wethouders van Denekamp, Postbus 11, 7590 AA Denekamp. De uiterste datum waarop uw bezwaarschrift moet zijn ontvangen staat tussen haakjes achter de vergunning genoemd.

Tevens hebben Burgemeester en wethouders van Denekamp besloten bouwvergunning te verlenen voor:


* de Meerkoet 19 te Denekamp. Uitbreiden keuken. (melding)
* Het vervangen een pui en kozijn alsmede het veranderen van de indeling van het pand aan het adres Kloosterstraat 7 en 25 in Ootmarsum (M7/2001)

* Het bouwen van een tuinhuis aan het adres Tackinkstraat 12 in Ootmarsum (M18/2001)

* Het vervangen van 2 ramenkozijnen aan het adres Markt 2 in Ootmarsum (M15/2001)

* Het vergroten van een aangebouwd bijgebouw aan het adres Profietstraat 26 in Ootmarsum (V115/2000)

* Het verbouwen van een voormalige fosforietenloods tot kantoor aan het adres Oldenzaalsestraat 21 in Ootmarsum, (V36/2000)
* Het bouwen van een aanbouw aan het adres Smithuisstraat 13 in Ootmarsum, (V126/2000)

* Het bouwen van een kap op een bijgebouw aan het adres B. Vinckenstraat 28 in Ootmarsum(V132/2000)

* Het bouwen van een erker aan het adres Smithuisstraat 2c in Ootmarsum (V10/2001)

* Het bouwen van een berging aan het adres De Haar 10 in Ootmarsum(V12/2001)

Tegen voornoemde besluiten kunnen binnen zes weken na bekendmaking van de vergunningverlening aan de houder van de vergunning bezwaren bij B en W worden ingediend.

SLOPEN

Verleende sloopvergunningen en positieve reacties op melding sloopvoornemen

Burgemeester en wethouders van Denekamp hebben besloten sloopvergunning te verlenen voor het slopen van:

vier schuren aan de Jonkmansweg 5a in Deurningen (11.05.2001).

Krachtens het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kan tegen deze vergunningen bezwaar worden ingediend bij Burgemeester en wethouders van Denekamp, Postbus 11, 7590 AA Denekamp. De uiterste datum waarop uw bezwaarschrift moet zijn ontvangen staat tussen haakjes achter de vergunning genoemd.

Tevens hebben Burgemeester en wethouders van Denekamp besloten sloopvergunning te verlenen voor :


* Prins Hendrikstraat 17-19. Slopen woonhuis.
* Zoekeweg 7A. Slopen kampeerboerderij.

Tegen voornoemde besluiten kunnen binnen zes weken na bekendmaking van de vergunningverlening aan de houder van de vergunning bezwaren bij B en W worden ingediend.

WET MILIEUBEHEER

Terinzagelegging ontwerp-besluit(en)

Bij de afdeling V.R.O.M., locatie Weerselo, ligt vanaf 12 april 2001 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, alsmede buiten kantooruren, na telefonische of schriftelijke afspraak, gedurende twee weken ter inzage het ontwerp van het besluit tot het intrekken van de vergunning van:


* De heer J.J.M. ter Grote, Ekelhofsveldweg 6 te Rossum: varkens- en rundveehouderij (nr. HW/83.6 d.d. 3 maart 1983).
De strekking van dit ontwerp is dat wij van plan zijn over te gaan tot het intrekken van de vergunning omdat gedurende drie jaar geen vee in de inrichting is gehouden (art. 8.26 lid 1b Wet milieubeheer). Bedenkingen tegen het ontwerp-besluit kunnen door een ieder tot en met 26 april 2001 schriftelijk worden ingediend bij het gemeentebestuur. Op verzoek kan iedereen in persoon of bij gemachtigde mondeling bedenkingen inbrengen en wel op afspraak tot het einde van bovengenoemde termijn van twee weken.

Eveneens vanaf 12 april 2001 ligt bij de afdeling V.R.O.M., locatie Weerselo, gedurende vier weken ter inzage het ontwerp van het besluit op de aanvraag van:


* De heer J.A. Vennegoor, Meester Nijkrakeweg 14 te Deurningen voor het oprichten en inwerking hebben van een kleinmetaal- en constructiewerkplaats, inclusief de opslag binnen de gebouwen.
Bedenkingen tegen het ontwerp-besluit kunnen door een ieder tot en met 10 mei 2001 schriftelijk worden ingediend bij het gemeentebestuur. Op verzoek kan iedereen in persoon of bij gemachtigde mondeling bedenkingen inbrengen en wel op afspraak tot het einde van bovengenoemde termijn van vier weken.
Indien men dat wenst worden de persoonlijke gegevens van degene die schriftelijk bedenkingen inbrengt, niet bekend gemaakt. Het verzoek daartoe moet schriftelijk bij het gemeentebestuur worden ingediend.

Terinzagelegging melding

Vanaf 12 april 2001 ligt de volgende melding ter inzage:


* Maatschap Broekhuis-Kemna, Kooidijk 1 te Saasveld.
Het betreft een melding inzake het slopen van een schuur en het bouwen van een berging ter vervanging van. Deze wijziging is in overeenstemming met de voor de inrichting verleende vergunning nr. 99037 d.d. 30 november 1999 en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten deze melding ingevolge art. 8.19 van de Wet milieubeheer te accepteren. Door ons wordt verklaard dat de voorgenomen uitbreiding voldoet aan artikel 8.19 Wet milieubeheer en naar ons oordeel hoeft voor deze wijziging geen nieuwe vergunning worden aangevraagd. Belanghebbenden kunnen hun zienswijze(n) met betrekking tot deze melding tot en met 17 mei 2001 zowel schriftelijk als mondeling indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

VERKEERSBESLUITEN

Verkeersbesluit ten behoeve van de Weerselose Markt. Burgemeester en wethouders van Denekamp hebben besloten een verkeersbesluit te nemen voor het treffen van verkeersmaatregelen bij de extra bijzondere Weerselose markten op Tweede Paasdag, Koninginnedag, Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag. Op deze dagen zullen de volgende maatregelen worden genomen:


* De Stiftstraat en de Rudolf Wilminklaan zijn afgesloten voor doorgaand verkeer;

* Er geldt een aanvullend parkeerverbod voor:
1. Abdijweg, gedeelte tussen Boerkampsmorsweg en garage Reinders;

2. Beekdorpweg;

3. Plegtsweg, gedeelte tussen de Bornsestraat en de Overesweg;
* Een aanvullend stopverbod op de Bornsestraat, gedeelte vanaf parkeerplaats tot aan de Kemermansweg;

* Snelheidsbeperking van 80 naar 30 km per uur voor gedeelte Bornsestraat, gelegen tussen de huisnummers 4 en 19;
* Eenrichtingsverkeer voor de Plegtsweg tussen de Bornsestraat en de Overesweg.

Ter inzage legging en bezwaar.
Het besluit van burgemeester en wethouders ligt samen met de bijbehorende tekening, voor een ieder kosteloos ter inzage bij de afdeling Gemeentewerken, lokatie Weerselo. Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de heer C.A. van der Heijden tel. 0541 - 669689..
Ingevolge de Algemene Wet Bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen dit besluit binnen een termijn van zes weken na de datum van deze bekendmaking, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

OVERIGE VERLEENDE VERGUNNINGEN

Gewijzigde vergunning Pleintjes basketball toernooi: De Basketbalvereniging Ostara is vergunning verleend het pleintjes basketball toernooi op het marktterrein aan de Lange Voor te Denekamp van zondag 20 mei te verplaatsen naar zondag 2 september.

Collectevergunning
Er is in de week van 16 april t/m.24 april a.s. vergunning verleend aan de EHBO, afdeling Denekamp voor het collecteren in het grondgebied van de voormalige gemeente Denekamp.

OVERIGE MEDEDELINGEN

VERHUUR TENNISBAAN AAN DE ORANJESTRAAT
Evenals voorgaande jaren is de tennisbaan aan de Oranjestraat te Denekamp tot en met 30 september a.s. geopend.
De baan is elke dag nog enkele uren vrij tussen 7.00 en 18.00 uur, zowel voor permanent gebruik als voor incidenteel gebruik. De kosten van onderhavig tennisbaan zijn voor dit seizoen:
- permanent gebruik, één uur per week: f 227,25
- incidenteel gebruik, per uur:
a) volwassenen: f 22,05
b) jeugdigen t/m 16 jaar: f 11,20
Mocht u belangstelling hebben voor permanente huur van de tennisbaan dan kunt u contact opnemen met Nicole Dingeldein, bureau Welzijn, locatie Denekamp, tel. 358892.
Voor incidentele huur kunt u bellen met de receptie van het sportcomplex Dorper Esch, tel. 355350.

Nederlanders vinden voorrangsregels moeilijk
Voorrangsregels: het zijn niet de eenvoudigste regels in het verkeer. En veel Nederlanders kennen ze ook niet zo goed. Dat blijkt uit een onderzoek dat het NIPO kortgeleden hield. Maar hoe komt het eigenlijk dat we ze niet zo goed kennen? Ze lijken op het eerste gezicht zo duidelijk: rechts heeft voorrang Maar er zijn veel uitzonderingen en dat zorgt voor verwarring. Gelukkig wordt het vanaf 1 mei 2001 gemakkelijker. Vanaf die datum moeten bestuurders op gelijkwaardige kruisingen voorrang verlenen aan alle bestuurders die van rechts komen.
De meeste mensen denken dat ze de voorrangsregels op hun duimpje kennen. De deelnemers aan het NIPO-onderzoek dus ook. Maar de onderzoekers ontdekten dat veel mensen behoorlijk twijfelen over de voorrangsregels. Sommige mensen vinden de regels zelfs zo onduidelijk, dat ze maar doen wat op dat moment het beste lijkt. 'Het ligt aan de situatie of ik gebruik maak van de regels', zei een van de deelnemers. Automobilisten kennen de voorrangsregels het best, jongeren zonder rijbewijs blijken het minst goed op de hoogte. Niet zo gek, want automobilisten hebben tenslotte een rijexamen gedaan. Ouderen vinden de voorrangsregels logisch en kennen ze ook behoorlijk goed. Maar ze voelen zich wel onveilig, omdat lang niet iedereen zich aan de regels houdt.

Uitzonderingen
Dat niet iedereen zich aan de regels houdt, heeft niet alleen te maken met onkunde of onwil. Soms roepen de regels onduidelijkheid op omdat er zoveel uitzonderingen bestaan. En dus lukt het veel mensen niet om de regels goed toe te passen. Want zeg nu zelf: weet u of een bestuurder van een invalidenvoertuig die van rechts komt, voorgaat? Het hangt allemaal af van de situatie en het antwoord is dus niet zo een, twee, drie te geven.

Bestuurders van rechts gaan voor
Om de voorrangsregels duidelijker te maken, zijn de regels eenvoudiger gemaakt. Vanaf 1 mei 2001 moeten bestuurders op gelijkwaardige kruisingen voorrang verlenen aan alle bestuurders die van rechts komen. Dus niet alleen aan 'snel verkeer', zoals automobilisten en motorrijders. Maar ook aan 'langzaam verkeer', zoals fietsers, bromfietsers, ruiters en bestuurders van een invalidenvoertuig. En dat is wel zo duidelijk. Maar let op: voetgangers, skeelers, skaters en steppers zijn geen bestuurders en gaan dus niet voor.

DE TOEKOMST VAN HET ZIEKENHUIS TE OLDENZAAL ..................... HET DREIGT HELEMAAL MIS TE GAAN
... ondanks de welgemeende en concrete toezeggingen van minister Borst ... ondanks de massale steun vanuit geheel Noord-Oost Twente ... ondanks werkafspraken met de directie van het MST in Enschede ... ondanks de MST-werkgroepen die aan de toekomst werken De toekomst van het ziekenhuis voor Noord-Oost Twente in Oldenzaal is in acuut gevaar. Na het massale bezoek van Twentenaren aan de Tweede Kamer in Den Haag was er nog een juichstemming. Minister Borst wil de basiszorg in Oldenzaal behouden. Dat betreft met name de verloskunde, de zorg voor pasgeborenen en 7 x 24 uur Eerste Hulp, inclusief een 7 x 24 uur operationele operatiekamer.
Ondertussen dreigt de leegloop van het basispersoneel en de specialisten steeds grotere vormen aan te nemen. Het vertrouwen is volledig weg.
De discipline om gezamenlijk te werken aan een goede zorg is ver te zoeken. Het dreigt alsnog helemaal mis te gaan.

Daarom moet u snel reddend optreden.

Help ons duidelijk te maken dat de bevolking van Noord-Oost Twente als één persoon een vuist maakt.
Eén ijzersterke vereniging met vele duizenden leden krijgt in één klap een gigantische stem en kan zaken afdwingen. Dat is nu echt nodig!

U wilt de vereniging EXTRA steunen? Dat kan! Uw bijdrage storten wij in een speciaal fonds.

RED HET ZIEKENHUIS VOOR NO-TWENTE OLDENZAAL

Word vandaag nog guldenlid van de Vereniging Houd Ziekenhuis NO-Twente Gezond.

Word lid en stuur de machtiging ingevuld in een ongefrankeerde envelop naar:
Houd Ziekenhuis NO-Twente Gezond
Antwoordnummer 609
7570 VB Oldenzaal

Originele antwoordkaarten / machtigingen kunt u ook halen bij onder andere:
de Rabobank, de bibliotheek, het gemeentehuis, uw huisarts.

ANTWOORD / MACHTIGING

NEE, het is niet afgelopen. Goede verloskunde, zorg voor pasgeborenen en 7 x 24
uur Eerste Hulp is wel het minste!
Voor minder doen wij het niet. Het ziekenhuis in Oldenzaal moet open blijven.
Daarom word ik (worden wij) guldenlid van
de Vereniging Houd Ziekenhuis NO-Twente Gezond.

Naam:


... Voorletters:..................

Huisgenoten: 1 ................... 2 .................... 3


4 ....................5..................... 6.....................
Adres:................................................................

Pc/Woonplaats:........................................................

Bij deze machtig ik u eenmalig* / jaarlijks één Gulden** per hierboven opgegeven lid af te boeken van
rekeningnummer........................................

Ik wil de vereniging graag EXTRA steunen voor verdere activiteiten! U mag daarvoor eenmalig* / jaarlijks f ....................,- afschrijven van hetzelfde rekeningnummer. Alle hierboven opgegeven leden tellen mee in het ledentotaal.

Handtekening:..................................* Doorhalen wat niet van toepassing is


** Na 01-01-2002 wordt dat Euro 0,45
PAPIERINZAMELING IN DEURNINGEN
De leden van het jeugdbestuur van DSVD zamelen zaterdag 14 april a.s.het oud papier in op de parkeerplaats bij de ABTB (Bijen)uitsluitend tussen 9.00 en 12.00 uur.
Er is hulp aanwezig om de mensen te helpen bij het storten van het in de containers. Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer H. Scholten, telefoon: 074- 2775602 of 074- 245607 (werk)

ACTIVITEITEN

Afgelast
Maandag 16 april a.s.
Samengestelde menwedstrijden op en rond de terreinen van 'de Ankerhallen' Bornsestraat te Saasveld. Inlichtingen: E. van Rijn, Dalmedenweg 21, 7559 RA Hengelo, tel. 074-2772079.

Afgelast
Collecte in de week van 16 t/m 21 april a.s. door de EHBO te Rossum

VERENIGINGSNIEUWS UIT OOTMARSUM

Het gemeentebestuur draagt en aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze rubriek

Het verenigingsnieuws kan worden aangeleverd tot uiterlijk woensdag via Postbus 11, t.a.v. A.Brummelhuis,7590 AA DENEKAMP, maar de voorkeur is via onderstaand e-mailadres tot uiterlijk donderdag 9.00 uur, zodat u ervan verzekerd kunt zijn dat het de week daarop volgend gepubliceerd wordt.
E-mail: abrummelhuis@wrs.ootmarsum.nl.
(tekst aanleveren onder Times New Roman, puntgrootte 11).

ZWEMBAD "DE KUIPERBERG" OPEN
De Stichting Zwembad Ootmarsum, maakt kenbaar dat het zwembad zal worden opengesteld voor het publiek op dinsdag 1 mei a.s.

VOORVERKOOP ABONNEMENTEN
De voorverkoop van de abonnementen vindt plaats in de hal van het stadhuis te Ootmarsum en wel op
vrijdag 20 april van 16.00 uur tot 19.00 uur en op zaterdag 21 april van 10.00 uur tot 14.00 uur

Daarna kunnen geen abonnementen meer worden gekocht tegen voorverkoopprijzen.
Vanaf 1 mei betaalt u de seizoensprijzen!

U dient pasfoto's en gegevens van geboortedata van de personen en kinderen (1) waarvoor u een abonnement wilt kopen mee te nemen. De pasfoto zal ter plaatse op het abonnement worden bevestigd.

PRIJZEN ABONNEMENTEN SEIZOEN VOORVERKOOP
Abonnement volwassene

128,00

118,00

Abonnement kinderen (t/m 17 jaar)

62,00

57,00

Abonnement gezin (met kinderen t/m 17 jaar)

195,00

180,00

Abonnement 65+

72,50

67,50

OVERIGE TOEGANSPRIJZEN
Dagkaart volwassene

6,75

Dagkaart kinderen (t/m 17 jaar)

4,50

Dagkaart 65+


5,50


6-baden kaart volwassene

33,00

6-baden kaart kinderen

23,00

Groepen van minimaal 20 volwassenen p.p.

5,75

Groepen van minimaal 20 kinderen p.p.

3,75

ZWEMLESSEN
Voor het volgen van zwemlessen kan men zich aanmelden van 1 t/m 6 mei op het zwembad bij de badmeester. Zwemlessen voor kinderen worden gegeven vanaf de leeftijd van 5 jaar (peildatum is 1 mei). De aanvang van de zwemlessen is op 8 mei.

PRIJZEN Per volwassene

240,00

Per kind

120,00