Politiebericht Groningen: Diverse 10-04-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 10 april 2001

Dagelijkse berichten

Sellingen: koetsier gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Bosweg in Sellingen is maandagmiddag een 59-jarige vrouw uit Sellingen gewond geraakt. De vrouw reed met paard en wagen in de richting van de Buwaldaweg. Door een plotseling optredend defect aan de wagen raakte die onbestuurbaar. De wagen kantelde en de vrouw viel eraf. Zij liep hoofdletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht. Het paard liep met de gekantelde wagen door en kwam ongeveer honderd meter verder tot stilstand nadat de wagen eerst nog een lantaarnpaal had beschadigd. De politie onderzoekt het ongeval.

Winschoten: fietsendieven aangehouden
Een 21-jarige man en een 18-jarige vrouw uit het Duitse Leer zijn maandagmiddag door de politie aangehouden aan de Beertsterweg in Winschoten. Een getuige belde de politie nadat hij had gezien dat de verdachten een fiets hadden gestolen vanaf de carpoolplaats bij de Beertsterbrug in Winschoten. De man en de vrouw werden korte tijd later met de fiets aangetroffen en aangehouden. Ze zijn na verhoor vrijgelaten en met een dagvaarding en een geldboete van ieder 400 gulden heengezonden.

Delfzijl: man aangehouden
De politie heeft maandagnacht in de Finsestraat in Delfzijl een 27-jarige man uit die plaats aangehouden. De man kreeg om nog onduidelijk reden ruzie met zijn 25-jarige echtgenote. Tijdens die ruzie bedreigde en sloeg de man zijn vrouw. Ook dreigde hij met een mes. De man verkeerde onder invloed van alcohol en is door de politie meegenomen. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Bedum: schoenendieven
Aan de Molenweg in Bedum heeft de politie maandagmiddag een 17-jarige man uit Ten Boer, een 23-jarige man uit Uithuizen en een 32-jarige man uit Musselkanaal aangehouden. De politie trof de drie aan nadat een schoenenwinkelier aan de Grotestraat in Bedum melding had gemaakt van diefstal van een paar schoenen door het drietal. Op aanwijzing van getuigen konden de verdachten worden aangehouden. Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek. De schoenen werden niet meer bij hen aangetroffen. Naar alle waarschijnlijkheid is er nog een vierde verdachte bij de diefstal betrokken geweest. De politie stelt een nader onderzoek in.

Delfzijl: man aangehouden
Wegens rijden zonder rijbewijs heeft de politie maandagmiddag een 20-jarige man uit Hoogezand aangehouden op de Zeel in Delfzijl. De man liep tijdens een routinecontrole tegen de lamp. Hij deed wel pogingen het rijbewijs te halen maar was naar zijn zeggen al 6 keer gezakt voor het theorie gedeelte. Bij et politieonderzoek bleek dat de man nog geldboetes had openstaan voor een bedrag van bijna 500 gulden. Hij kond die niet betalen en is overgedragen aan de parketpolitie. De man is ingesloten.

Westerbroek: vrachtwagen in brand
Vermoedelijk door kortsluiting in het dashboard ontstond maandagmiddag op de Rijksweg West in Westerbroek brand in de cabine van een vrachtwagen. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de cabine deels uitbrandde. De bestuurder, een 36-jarige man uit Vriescheloo, raakte niet gewond. De vrachtauto is door de eigenaar afgevoerd.

Westerbroek: slachtoffer verkeersongeval overleden De 61-jarige automobilist uit Hoogezand, die maandagmiddag ernstig gewond raakte bij een verkeersongeval op de kruising van de Provinciale weg N860 en de Industrieweg in Westerbroek is in de loop van de middag aan zijn verwondingen overleden. Zijn vrouw raakte bij het ongeval ernstig gewond. De politie is op zoek naar getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren. Mensen die iets over de toedracht van het ongeval kunnen melden worden verzocht te bellen met de politie in Hoogezand, bereikbaar via telefoonnummer 0900 8844.

Noordbroek: inbraak in sloopwoningen
In het afgelopen weekend is ingebroken in een vijftal sloopwoningen aan de Binnensingel in Noordbroek. Onbekende vernielden achterdeuren van de woningen en name een hoeveelheid koperen leiding mee en een partij zinken afkomstig van dakgoten. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: inbraak in benzinepomp
Een alarm waarschuwde de politie dat er maandagnacht werd ingebroken in een benzinepompshop aan de Helper Weststraat. De inbrekers, vermoedelijk drie in getal, werden niet meer in de omgeving aangetroffen. De toegangdeur was compleet vernield en uit de zaak waren rookwaar en telefoonkaarten weggenomen. Een onderzoek is door de politie ingesteld.

Groningen: man gewond bij beroving
De politie werd maandagnacht gezonden naar de Noorderspoorsingel waar een bebloede man op straat liep. In de straat troffen de agenten een 31-jarige man uit Groningen aan die een snee in zijn gezicht had en hevig bloedde. De man had aangebeld bij buurtbewoners en verteld dat er getracht was op hem te beroven en dat hij daarbij met een mes een steekwond had opgelopen. De man werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht en de politie is een onderzoek gestart.

Groningen: zwerver slaat vrouw
Op de Vismarkt kreeg een 22-jarige vrouw uit Groningen maandagmiddag een vuistslag in haar gezicht van een 31-jarige man die haar om geld vroeg voor een slaapplaats. Voordat de vrouw antwoord kon geven sloeg de man haar in het gezicht waardoor zij letsel opliep. De man kon na korte tijd bij de Naberpassage worden aangehouden en is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: mannen stelen verkeersborden
Drie mannen 19, 25 en 27 jaar uit Groningen - werden maandagnacht op de Eendrachtskade betrapt op het stelen van verkeersborden. De mannen kwamen in beeld bij de politie omdat zij zich verdacht ophielden bij een parkeerautomaat. Zij bleken borden bij zich te hebben die ze wegwierpen toen de politie naderbij kwam. De mannen werden aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Groningen: fietsendief aangehouden
Agenten kregen maandagavond een 29-jarige Groninger in de gaten die op het Stationsplein opvallend veel aandacht had voor geparkeerde fietsen. Op een gegeven moment kwam de man met een fiets het plein af. Hij werd aangehouden voor diefstal en is met en proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: vechtpartij voor politiebureau
Een vechtpartij op de maandagmiddag tussen drie mannen trok de aandacht van agenten van bureau Korreweg omdat de plaats van handeling pal voor het bureau was. De drie mannen werden gescheiden van elkaar en binnen uitgenodigd om te achterhalen wat de oorzaak was. In de hal van het bureau sloeg een 32-jarige man woonachtig in Stadskanaal een ander man in zijn nek. Hij werd daarop aangehouden en ingesloten. De twee andere mannen verklaarden dat de verdachte geld van hen had gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: mannen aangehouden voor mishandeling Maandagochtend vroeg kreeg de politie de melding dat er een vrouw mishandeld was in de Visserstraat. Ter plaatse troffen de agenten een 23-jarige vrouw aan die verklaarde door twee mannen van haar bromfiets was geschopt/geslagen. Na een zoektocht in de omgeving werden op de Nieuwstad een 22-jarige en een 38-jarige Groninger aangehouden. De jongste van het stel bekende dat hij onder invloed van veel drank de mishandeling had gepleegd. Ook kwam naar voren dat hij in de Hoekstraat een 44-jarige man uit Groningen zonder aanleiding in elkaar had geslagen. De slachtoffers hebben aangifte gedaan en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 - 8844