HANS KAZAN PRODUKTIES BV

Magic Unlimited overleeft Tornado!

Oscar Kazàn (20), Renzo Kazàn (18) en Mara (19) die gedrieën de Nederlandse illusionisten-groep Magic Unlimited vormen, ontsnapten afgelopen week in de U.S.A. op het laatste nippertje aan een brandende
tornado.

Op 3 april j.l. waren zij op verzoek van hun wereldberoemde collega David Copperfield in New York om zijn nieuwste stunt, Tornado of fire, samen met hun vader, Hans Kazàn, te verslaan voor de TROS-televisie. Copperfield zou in het midden van een brandende tornado gaan staan en de onvoorspelbare windkracht en de temperatuur van zo'n 1000 graden Celsius overleven. Geen illusie deze keer maar een fysieke uitdaging!
Zoals afgesproken zouden Oscar, Renzo en Mara een dag voor de stunt werd uitgevoerd David Copperfield op locatie interviewen. Tot hun verbazing bleek Copperfield niet alleen erg enthousiast over
Magic Unlimited's door NBC in Amerika uitgezonden magic show maar gaf hij het magische drie-tal uit Holland op locatie tevens uitgebreid uitleg over de techniek waarmee de brandende tornado wordt opgewekt.

Nadat Copperfield was vertrokken konden Oscar, Renzo en Mara hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en gingen op de plek staan waar de stunt zou gaan plaatsvinden. Plotseling voelden zij een enorme rukwind en begon er rook razendsnel om hen heen te cirkelen. Paniek brak uit toen de begeleidende technici ontdekten dat er drie mensen in het hart van de aanzwellende tornado stonden. Luttele seconden voordat de reeds rokende tornado door een toevoeging van vloeibaar propaan in brand vloog en de temperatuur tot zo'n 1000 graden zou opjagen, wist Magic Unlimited zich door uiterste krachtsinspanning aan het geweld te ontworstelen.
Dat zij niet gewond zijn geraakt mag, om in illusionisten-termen te blijven, een absoluut wonder heten.
Of Copperfield straks de op volle kracht draaiende en spectaculair brandende tornado overleeft, is binnenkort te zien bij de TROS-televisie.



---