Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht 10.36 uur
Hardrijders bekeurd

DE BILT Bij een verkeerscontrole op de Utrechtseweg in De Bilt zijn gistermiddag 62 autobestuurders op de bon geslingerd. Bij de controle, die werd gehouden tussen 12.45 en 14.45 uur, passeerden 829 de meetapparatuur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 119 km/h, waar 80 km/h de limiet is.

Jongen mishandeld

ZEIST Een 22-jarige inwoner van Zeist heeft gisteren aangifte gedaan van mishandeling door een winkelier aan het Vrijheidsplein in zijn woonplaats. De jongen had het al langer aan de stok met de eigenaar, wat resulteerde in een verbod om zijn winkel te betreden.

Toen de jongen gistermiddag met een vriend voor de winkel stonden te kletsen, werden zij door de winkelier aangesproken met de vraag of zij kratten frisdrank bij zijn winkel hadden weggenomen. De jongens zeiden daarop van niets te weten. Hierop sleurde de winkelier de 22-jarige jongen zijn kantoortje in, waar hij rake klappen en schoppen kreeg. Het vriendje van de Zeistenaar wist te ontsnappen.

Pissige treinreiziger weigert kaartje te laten zien

DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie moest gisteravond naar station Driebergen-Rijsenburg omdat een onbekende treinreiziger weigerde zijn kaartje te laten zien aan een niet-stakende conducteur. De man verklaarde aan de agenten dat wat hem betreft de grens met de NS was bereikt. Hij had gisteren vier keer een aansluiting gemist en was daarom niet bereid zijn plaatsbewijs te laten zien. De agenten overtuigden de man dat het beter was zijn irritatie-grens te verleggen en zijn kaartje te tonen. Dat deed hij vervolgens

Cassière drukt op overvalalarm

ZEIST Gisteravond rukten twee politiewagens uit naar een supermarkt aan het Vrijheidsplein in Zeist. Rond half acht was het overvalalarm van de winkel afgegaan. Toen de agenten bij de winkel arriveerden bleek dat een cassière op de alarmknop had gedrukt. Ze wist niet waarvoor die diende. De politie adviseerde de bedrijfsleider dat hij zijn personeel beter moet voorlichten.