Politie Amsterdam-Amstelland

Ramkraak
Zondagmorgen hebben nog onbekende personen met een auto de voordeur van een postkantoor aan Brink geramd. De deur en de pui van het postkantoor liepen schade op. De inzittende(n) van het voertuig werd(en) bij hun poging om in te breken gestoord door een omwonende. Zonder iets mee te nemen gingen ze er vandoor.

Alcohol & rood licht
5-4-2001. Gisteravond hield de politie een alcoholcontrole op de Klimopweg en de Schepenlaan. Van de 416 bestuurders die een blaastest moesten afleggen bleken er drie te veel te hebben gedronken. De hoogste score bedroeg 575 UGL (ongeveer 1,3 promille). Naast een proces-verbaal moest deze bestuurder ook zijn rijbewijs inleveren. Verder kregen acht automobilisten ook nog een proces-verbaal voor het niet dragen van de gordel en het onnodig claxonneren. Alle overtreders krijgen binnenkort een acceptgirokaart thuisgestuurd.

Roodlichtcontrole
Gistermorgen hield de politie een roodlichtcontrole op de Kattenburgerstraat. Van de gecontroleerde bestuurders negeerden 32 het rode licht. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Zij krijgen een acceptgirokaart thuisgestuurd.

Autodieven
6-4-2001 Op het Haarlemmerplein arresteerde de politie vannacht vier mannen die in een gestolen auto reden. Aan de aanhouding ging een achtervolging vooraf. Politieagenten zagen het viertal rijden over de Nassaukade. Via de boordcomputer kwamen ze er achter dat het een uit Rotterdam gestolen voertuig betrof. De agenten liepen op de auto af op het moment dat het viertal stond de tanken op de Marnixstraat. Toen de bestuurder de agenten zag aankomen gaf hij vol gas en reed weg. Hierbij ramde hij een taxi die ook bij het tankstation stond te tanken. De agenten zetten direct de achtervolging in. Gekomen bij het Haarlemmerplein verloor de bestuurder van de gestolen auto de macht over het stuur. Het voertuig sloeg over de kop en kwam op zijn dak tot stilstand tegen een verkeerslicht. Drie inzittenden wisten zelf het voertuig te verlaten. De bestuurder bleef zitten. Hij bleek gewond te zijn. De man is overgebracht naar een ziekenhuis en onder bewaking gesteld. De drie andere verdachten zijn ingesloten aan een politiebureau.

Verkeershinder A10-west
Het wegdek van de A10-west bij Amsterdam is bijna 30 jaar oud. Voor een goede doorstroming van het verkeer is deze weg hard toe aan groot onderhoud. Dit zal plaatsvinden in de periode 26 mei - 26 augustus 2001.

Gedurende de werkzaamheden is de A10-west wel open voor doorgaand verkeer, maar zullen de op- en afritten S103 t/m S107 worden afgesloten. Bovendien is maar een beperkt aantal rijbanen beschikbaar. Er worden verschillende maatregelen getroffen om de westkant van Amsterdam bereikbaar te houden. Sinds januari 2001 worden er al voorbereidingswerkzaamheden verricht. Klik op het logo voor meer informatie.

Snelheidscontroles
10-4-2001. Gisteren hield de politie op verschillende locaties in de regio snelheidscontroles. Op de Rijksweg A2 stond gistermorgen de radarapparatuur opgesteld. Van de gecontroleerde bestuurders reden er 33 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg134 kilometer per uur. Op de plaats van de controle geldt een maximumsnelheid van 100. Tegen de bestuurders is proces-verbaal opgemaakt. Drie bestuurders moesten bovendien hun rijbewijs inleveren. In Amstelveen werd gisteravond op de Groenelaan gecontroleerd. Hier registreerde de radar 8 overtreders. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 kilometer per uur. Op de Groenelaan mag maximaal 50 worden gereden. In Kudelstaart werd gistermorgen op de Mijnsherenweg op snelheid gecontroleerd. Hier reden 31 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 83 kilometer per uur. Op de Mijnsherenweg geldt een maximumsnelheid van 50. Alle overtreders krijgen binnenkort een acceptgirokaart thuisgestuurd.

Schietpartij
9-4-2001 Bij een schietpartij in een café aan het Buikslotermeerplein is zondagmiddag een 36-jarige man gewond geraakt. Het slachtoffer liep een schotwond op in een van zijn benen. De man is opgenomen in een ziekenhuis. Na de schietpartij vluchtte twee verdachten weg in een auto. Politieagenten traceerden het voertuig op de Prins Hendrikkade en gingen over tot arrestatie. Beide mannen zijn ingesloten aan een politiebureau. Zij willen nog niets verklaren. In het café nam de politie een vuurwapen in beslag.

Grootschalige controle
10-4-2001. De politie heeft gistermiddag in Diemen en Amsterdam-Zuidoost bij grootschalige bromfietscontroles 68 bonnen uitgedeeld. Een van de bestuurders werd aangehouden. Hij gaf een valse naam op. De controles vonden achtereenvolgens plaats op het Roerdomppad in Diemen en het Guldenkruispad in Amsterdam-Zuidoost. Politiemotorrijders dirigeerden 59 brommers naar de actieplaatsen waar een uitgebreide controle van de Ongevallendienst volgde. In vijf gevallen werden uitlaten gedemonteerd en in beslag genomen. Deze berijders moesten lopend verder. De bonnen vielen voor hardrijden, geluidsoverlast, roodlicht, niet dragen van helmen, en rijtechnische mankementen. Slechts 21 brommers kwamen zonder problemen door de controle. Zeven bestuurders waren niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Aan de actie namen agenten van de wijkteams Ganzenhoef en Flierbosdreef deel. De Verkeerspolitie ondersteunde het geheel.

Zakkenrollersproject succes
10-4-2001. Het zakkenrollersteam dat vanaf begin maart in samenwerking met personeel van het Gemeentevervoerbedrijf in de binnenstad actief is, blijkt tot nu toe succesvol. In de periode van 12 maart tot en met 8 april 2001 ontving de politie 534 aangiften van zakkenrollerij. In dezelfde periode vorig jaar werden 793 aangiften geregistreerd (-33%).

Aanrijding Lelylaan
10-4-2001. De politie heeft gistermiddag op de Cornelis Lelylaan een 25-jarige automobiliste aangehouden die een blikschadeaanrijding had veroorzaakt. De vrouw had gedronken en onderging een ademanalyse. Dit resulteerde in een alcoholscore van 2,5 promille. Er is proces-verbaal tegen de automobiliste opgemaakt.

Arrestatie na steekpartij
10-4-2001. Gisteravond rond tien uur is in de Raadhuisstraat een 21-jarige man aangehouden die tijdens een vechtpartij een evenoud slachtoffer in de borststreek stak. De man is ingesloten als verdacht van poging tot doodslag. Het slachtoffer is in een ziekenhuis opgenomen en niet in levensgevaar. De aanleiding van de ruzie is nog niet bekend. Het slachtoffer zou het aan de stok hebben gekregen met een andere man. De aangehouden man sprong er tussen en trok op een zeker moment een mes. Alle betrokkenen zijn bekenden van elkaar.

Hennepplantage opgerold
10-4-2001. In een pand aan de Westhavenweg heeft de politie gistermorgen een hennepplantage opgerold. De agenten namen 325 hennepplanten, warmtelampen en andere kweekapparatuur in beslag. Op het moment van de controle was niemand in het pand aanwezig. Arrestaties bleven dan ook uit. De politie ging op onderzoek uit naar aanleiding van een melding over wateroverlast.

Gordelcontrole
10-4-2001. Gistermiddag hield de politie een autogordelcontrole op de Eerste Constantijn Huygensstraat. De agenten schreven 74 bonnen uit. Het ging om 67 processen-verbaal voor het niet dragen van de gordel, 3 bonnen voor rijden zonder rijbewijs en 1 bon voor een gladde band. Op de Machineweg in Aalsmeer gingen gisteravond tien bestuurders op de bon. Ook zij droegen de autogordel niet. Alle overtreders krijgen binnenkort bericht thuis.

Taxichauffeurs opgepakt
6-4-2001 Gisteravond arresteerde de politie op het Rembrandtplein drie TCA taxichauffeurs, die kort daarvoor een taxichauffeur van Taxidirect hadden klemgereden. De voertuigen van de betrokken chauffeurs zijn in beslag genomen. De politie is nog op zoek naar een vierde TCA chauffeur. Ook hij was betrokken bij het klemrijden. De verdachten zijn na verhoor heengezonden.