Persbericht

10 april 2001

Software AG breidt Tamino®, het eerste echte XML platform, verder uit ~ Toevoeging van Tamino® X-Bridge en Tamino® X-Studio maken Tamino® het meest complete platform voor XML projecten ~

Software AG heeft twee nieuwe componenten aan haar Tamino XML platform toegevoegd. Naast de Tamino XML Database, ' 's werelds eerste en meest onderscheiden XML database', bestaat Tamino nu uit de XML ontwikkelomgeving X-Studio en de XML middleware X-Bridge. Tamino X-Studio bevat alle tools die een ontwikkelaar van XML applicaties nodig heeft en Tamino X-Bridge legt intelligente verbindingen tussen applicaties over het Internet. Tamino is hiermee het eerste en meest complete platform voor snelle realisatie van XML projecten.

De Tamino X-Studio ontwikkelingsomgeving bevat een geïntegreerd geheel van XML standaardtools van Software AG en haar technologiepartners. Een ontwikkelaar heeft hiermee alle tools die nodig zijn om XML toepassingen te ontwikkelen op één CD rom bij elkaar. Tamino X-Studio is zowel geschikt voor ervaren programmeurs als voor beginners. Het maakt gebruik van technologieën die de conversie naar XML een stuk eenvoudiger maken voor zowel Java- als traditionele programmeurs. Enige voorbeelden van de tools binnen X-Studio zijn XML editors en XML schema editors zoals 'XmetaL' van SoftQuad en 'XML Console', 'XML Instance' en 'XML Authority' van TIBCO Extensibility. Daarnaast bevat X-Studio de stylesheet editor 'Stylus' van Excelon Corporation waarmee het gebruikers ondersteunt in het op eenvoudige wijze maken en onderhouden van XSL stylesheets. Voor gebruikers die HTML webpagina's willen creëren bevat X-Studio het pakket 'HoTMetaL' van SoftQuad. Ook inbegrepen bij X-Studio is 'The Breeze XML Studio' van The Breeze Factor LLC, welke door het automatisch genereren van Java classes uit XML schema's en DTD's, Java applicaties directe toegang bied tot XML data.

Tamino X-Bridge is XML middleware die naadloos verschillende applicaties aan elkaar koppelt middels XML. Tamino X-Bridge ontvangt XML berichten die verstuurd worden via het Internet, bepaalt op basis van de inhoud de juiste ontvangende applicatie en vertaalt het bericht naar een voor deze applicatie leesbaar formaat. Tamino X-Bridge past door de gebruiker gedefinieerde regels toe om de XML documenten op structuur en inhoud te analyseren. Indien nodig zal Tamino X-Bridge het document vertalen middels de algemeen geaccepteerde XML standaard XSLT (eXtensible Stylesheet Language Transformations).

"Met de Tamino X-Studio ontwikkeltools en de Tamino X-Bridge integratietools is Tamino een complete omgeving voor snelle, efficiënte en betrouwbare bedrijfskritische businessapplicaties," zei Schalk Viljoen, Software AG's Vice President Product Marketing. "Met deze producttoevoegingen maken we Tamino XML tot het meest complete XML platform voor e-business applicaties."

Tamino X-Studio en X-Bridge zijn per direct verkrijgbaar. Software AG stelt op verzoek evaluatieversies van het gehele Tamino Platform beschikbaar. (430 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Over Software AG
Software AG, The XML Company, is Europa's grootste producent van systeemsoftware en wereldwijd een belangrijke leverancier van geavanceerde technologie voor gegevensbeheer en e-business. Sinds 1998 specialiseert het bedrijf zich in de ontwikkeling van XML producten voor internettoepassingen. Software AG heeft momenteel meer dan 3.500 medewerkers en is vertegenwoordigd in 70 landen. Het concern verwacht in 2001 een omzet van meer dan 600 miljoen euro te behalen. De organisatie sloot partnerships en distributie-overeenkomsten met belangrijke marktpartijen als IBM, Microsoft en SCO en met jonge IT-leveranciers zoals Extensiblity, Softquad en Sequoia. De producten van Software AG beheren de centrale IT processen van duizenden gerenommeerde bedrijven, waaronder Lufthansa, British Sky Broadcasting, ZDF, PcM, DaimlerChrysler, BP, VIAG Interkom, Kas-Associatie, Dresdner Bank AG en Swiss Post. Software AG is genoteerd op de aandelenbeurs van Frankfurt (MDAX, identificatienummer 724264 / SOWGn.F.) De hoofdvestiging is in het Duitse Darmstadt.

Volgens de recente IDC Market Forecast en Analysis is Software AG met een markaandeel van 32.7% de marktleider op de XML en Virtual DBMS markt en met een marktaandeel van 11% de één na grootste leverancier op de Europese middleware markt.

Contact Software AG: Gregor Petri Tel: 0345-544165 Fax: 0345-544144 E-mail: gregor.petri@softwareag.nl http://www.softwareag.nl Contact pers: Jane Timmermans (LEWIS Communications) Tel: 043-3566956 E-mail: janet@lewispr.com

Yvonne van Bokhoven
General Manager
LEWIS Communications BV
Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566956 Fax: +31 (0) 43-3566955
Web: http://www.lewispr.com