Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 10-04-2001
1e persbericht 10 april 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Doorrijder na aanrijding meldt zich
Een 23-jarige Eindhovenaar heeft zich maandagavond om 23.55 uur op het politiebureau gemeld. Hij zou afgelopen zondagmorgen om 4.15 uur op de Boschdijk een 17-jarige bromfietser uit Eindhoven aangereden hebben. Na de aanrijding was hij met zijn personenauto doorgereden. De bromfietser raakte zwaar gewond. Hij is met schedelletsel en gezichtsverwondingen in het ziekenhuis opgenomen. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Gsm gestolen
Op de Roostenlaan is maandag rond 15.30 uur een gsm gestolen van een 13-jarige jongen uit Leende. De jongen stond met zijn gsm in de hand om een sms-berichtje te versturen. Twee jongens kwamen bij hem staan, pakten de gsm uit zijn hand en fietsten verder.

Eindhoven: Snelheidscontroles


- Maandagmiddag tussen 13.50 en 16.30 uur is op de Stationsweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 1320 passanten reden er 74 te snel. De snelste reed 71 km/u terwijl 50 toegestaan is.


- Op de Heezerweg is tussen 17.05 en 18.45 uur gecontroleerd. Hier kwamen 950 voertuigen voorbij de radarapparatuur gereden. 95 bestuurders reden te snel. Ook hier was 71 km/u de hoogste snelheid. 50 is de maximumsnelheid.

Helmond: Aanrijding na black-out
De 41-jarige bestuurder van een bestelauto uit Venray kreeg maandag om 18.25 uur onder het rijden een black-out. Waarschijnlijk als gevolg van suikerziekte. De man reed over de Deurneseweg, komende uit de richting van Deurne. Hij kwam hierdoor op de linkerrijbaan en raakte twee personenautos die hem tegemoet kwamen rijden. Deze autos werden bestuurd door een 42-jarige Helmonder en een 21-jarige vrouw uit Deurne. Drie betrokkenen moesten met nekklachten naar het Elkerliekziekenhuis. Alleen de man uit Venray werd met nekletsel in het ziekenhuis opgenomen.

Helmond: Man vernielt ruiten
Maandag om 23.15 uur is op de Heistraat een 22-jarige Helmonder aangehouden. De man had op de Heistraat ruzie met zijn vriendin. Hij werd zo kwaad dat hij een frisdrankflesje tegen een etalageruit gooide. In de ruit, 2,5 x 4 meter, kwam een barst. De man vond dat kennelijk nog niet genoeg, want hij begon de ruit met zijn voet in te trappen. Hij vernielde nog een ruit 1,3 x 1,3 m. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Onder invloed
Op de Kanaaldijk Zuid West is dinsdag om 0.05 uur een 58-jarige automobilist uit Vlodrop aangehouden. De man had gedronken en blies ruim 2,1 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Auto-inbreker aangehouden
Dinsdag om 0.05 uur is op het Doorneind een 29-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt er van verdacht ingebroken te hebben in een geparkeerde auto. De eigenaar van de auto betrapte de man. Hij hield hem aan en gaf hem aan de gewaarschuwde politie over. De autoradio was al uit het dashboard gehaald en lag op straat. De verdachte is ingesloten.

Budel: Inbraak
Maandagavond is ingebroken in een woning aan de Deken van Baarsstraat. De achterdeur is opengebroken en uit de woning is fl. 200,- gestolen. De bewoner mist verder twee halskettingen, een armband en een ring.

Leende: Voetganger gewond
Een 21-jarige man uit Leende is dinsdagmorgen gewond geraakt toen hij om 7.20 uur de Valkenswaardseweg over wilde steken. Op het fietspad werd hij aangereden door een 16-jarige bromfietser uit Maarheeze. De bromfietser vertelde nog wel geclaxonneerd te hebben, maar volgens hem had de voetganger hem niet gehoord omdat hij de hoofdtelefoon van een walkman op het hoofd had staan. De voetganger is met een hoofdwond in het St. Annaziekenhuis opgenomen.

Deurne: Inbraak en vernieling
Tussen 27 maart en 9 april is ingebroken in een in aanbouw zijnde woning aan de Willi Martinalistraat. Men is via een lichtkoepel binnen gekomen. Uit de woning zijn een boormachine, een boorhamer, een cirkelzaag en een schroefboormachine gestolen. Er zijn ook twee thermopaneruiten vernield.

Beek en Donk: Spaarkas weg
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een horecagelegenheid aan de Willemstraat. Er is een ruit vernield en uit de zaak is de spaarkas met ongeveer fl. 500,= gestolen.

Bladel: Nog twee verdachten ontploffing aangehouden Maandagavond zijn een 20-jarige man uit Duizel en een 21-jarige man uit Bladel aangehouden. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn bij een ontploffing op de Victor Bucklaan in Bladel op zondagavond. Maandagmorgen waren ook al twee verdachten aangehouden. Zij zijn voor onderzoek ingesloten.