Gemeente Emmen



Persbericht: Lokaal Comité Vrijwilligerswerk, 10 april 2001

Lokaal Comité Vrijwilligerswerk opgericht in Emmen

Gisteravond is tijdens een drukbezochte bijeenkomst in het gemeentehuis besloten om in Emmen een Lokaal Comité Vrijwilligerswerk op te richten. Dit Comité kan een belangrijke bijdrage leveren aan een positief klimaat voor vrijwilligerswerk in de gemeente.

Het comité zal voorgezeten worden door wethouder Kleine Deters, die zeer verheugd was over de betrokkenheid en het enthousiasme van de aanwezigen. In het Comité nemen vertegenwoordigers van de gezamenlijke ouderenbonden, het basisonderwijs, de gezamenlijke sociaal-cultureel werk instelllingen, Stichting Opmaat, de Vrijwillige Thuiszorg, de Suydenveltgroep, het Kleine kernen overleg, Radio Emmen, de Vrijwilligersvacaturebank en het bedrijfsleven (Roossen stand- en interieurbouw) zitting.

Directe aanleiding voor de oprichting van dit comité is het feit dat de Verenigde Naties het jaar 2001 heeft uitgeroepen tot het internationaal Jaar van de Vrijwilliger. Door het oprichten van een 'Lokaal Comité Vrijwilligerswerk' wil de gemeente samen met betrokken organisaties werken aan het verwezenlijken van de vier doelen van het 'Jaar van de vrijwilliger':

* meer erkenning van het belang van vrijwilligerswerk;
* meer ondersteuning van het vrijwilligerswerk door overheden en bedrijfsleven;

* netwerkvorming tussen vrijwilligersorganisaties en
* promotie van het vrijwilligerswerk.

Voor de activiteiten van dit comité heeft het college van burgemeester en wethouders een bedrag van 30.000 beschikbaar gesteld.



Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen