Gemeente Eemsmond


Wethouder Tiekstra plant struiken bij OBS Roodschoul

dinsdag 10 april 2001

In het kader van de Boomfeestdag 2001 plant wethouder A. Tiekstra van de gemeente Eemsmond woensdagmorgen 11 april aanstaande de eerste struik bij de OBS Roodschoul te Roodeschool. Samen met de leerlingen van groep zeven en acht van de OBS Roodschoul worden in totaal 115 struiken geplant aan de Ripperdahof 2.

In de komende weken zullen kinderen van groep zes, zeven en acht van de andere scholen in de gemeente ook op diverse plaatsen bomen en struiken planten. Onder andere in Dingewold I en II te Uithuizen, de Pollen en het wandelpad Oostervalge in Warffum, de uitbreiding van de begraafplaats te Uithuizermeeden, het schoolterrein bij OBS Usquert en de begraafplaatsen te Zandeweer en Eppenhuizen. Ook de asielzoekerschool Uithuizen neemt weer deel aan de Boomfeestdag. Zij planten op het terrein van het Asielzoekers-centrum een aantal bomen. Het thema van dit jaar is Bomen en Wonen.

De gemeente is zeer verheugd dat alle scholen in de gemeente weer meedoen. De scholen verlenen altijd met veel enthousiasme en inzet hun medewerking. De gemeente heeft hier erg veel waardering voor. In totaal doen dit jaar ruim 300 leerlingen mee aan het bomen planten.

Ter herinnering aan de Boomfeestdag ontvangen de leerlingen een linnen tas met het opschrift Boomfeestdag. Op locatie krijgen ze allemaal een beker chocolademelk. De deelnemende scholen ontvangen een herinneringsvaantje.