Aino

Persbericht

Aino,Bluex en IP-watch bieden samen een totaalconcept voor informatiebeveiliging

Houten/Assen/Delft,10 april 2001 - Aino N.V. (Aino), Bluex en IP-watch kondigen vandaag aan een strategische alliantie te hebben gesloten. Door dit partnership kunnen Aino, Bluex en IP-watch hun klanten een totaalconcept leveren voor informatiebeveiliging. Dit totaalconcept zorgt ervoor dat een organisatie stevig 'op slot' zit en op veilige wijze haar business kan uitbreiden naar het internet.

Ook voor organisaties die nog niets aan e-business doen, vormen informatiestromen de vitale levensaders. Het totaalconcept voor informatiebeveiliging van Aino,Bluex en IP-watch brengt volgens internationale standaardnormen (ISO) in kaart op welke wijze de bedrijfsprocessen afhankelijk zijn van de informatiestromen en de ICT-architectuur, en waar de risico's liggen. Op basis van deze analyse wordt een infrastructuur voor de informatiebeveiliging ontworpen, waarbinnen verantwoordelijkheden en bevoegdheden van alle deelnemers aan de informatie- en communicatieprocessen van de organisatie met behulp van ICT-voorzieningen beheersbaar zijn gemaakt.

Door middel van een Public Key Infrastructure (PKI) van Bluex worden deze deelnemers geauthentiseerd, wordt de privacy gewaarborgd, wordt de toegang tot informatie en communicatiekanalen geregeld, wordt de integriteit van de data veilig gesteld en wordt de organisatie in staat gesteld op volkomen veilige en beheersbare wijze activiteiten te gaan ontplooien via de uitdagende mogelijkheden van het internet.

Middels de propositie van IP-watch, gericht op het aanbieden van praktische beveiligingsoplossingen - en diensten voor computernetwerken, is een organisatie ook verzekerd van een adequaat beveiligde infrastructuur. Deze diensten zijn ondermeer:

ß Security scanning services

ß Firewall implementatie, beheer en onderhoud (ondersteuning alle gerenommeerde Firewall fabrikanten)

ß Pro-actief beheer op virus- en netwerk attacks (operating system, netwerkcomponenten en layered software)

ß VPN ontwerp, implementatie en beheer

René Vos, voorzitter van de hoofddirectie van Aino: "Veel analisten (w.o. Gartner, IDC) geven aan dat de groei van e-business in hoofdzaak door maar één factor wordt afgeremd: de onveiligheid van communicatie over het internet. De totaaloplossing die wij nu bieden geeft klanten een praktische oplossing voor dit probleem, die snel en zonder grote investeringen in de organisatie kan worden doorgevoerd. Deze oplossing is uniek. Op dit moment biedt geen enkele andere onderneming een vergelijkbare oplossing, wat de combinatie Aino, Bluex en IP-watch de kans geeft een aanzienlijk aandeel in deze markt te veroveren. De alliantie past in Aino's strategie om haar partnerships met leidende technologiepartijen uit te breiden."

Ron Sikkema, CEO van Bluex: "Onze geavanceerde technologie voor de beveiliging van internetcommunicatie met PKI sluit uitstekend aan bij de pragmatische en gedegen wijze waarop Aino organisaties ondersteunt bij de ontwikkeling van hun bestaande business en hun e-business met behulp van ICT. Beveiliging kun je nooit alleen met technologische middelen oplossen. Met dit totaalsysteem bepalen we eerst wie welke deuren mag openmaken en vervolgens zetten we de beste sloten die er in de wereld te koop zijn op het huis. Voor Bluex past deze alliantie in onze strategie om door gebruikmaking van bestaande sales channels de groei van onze installed user base te versnellen."

Willem van Spanje, Managing Director van IP-watch: " Het totaalconcept wordt compleet met gedegen kennis van de beveiligings-infrastructuur. Zonder diepgaande kennis van firewalls, operating systemen, netwerkcomponenten en de hiermee gepaard gaande beveiligingsrisico's, blijft er altijd een kier open staan. Dit is de inbreng van IP-watch, dit is onze core-business. Middels dit unieke samenwerkingsverband zijn wij in staat om de schaarse kennis te bundelen en dus gezamenlijk meer uit deze sterk groeiende markt te halen.

Profiel Aino
Aino is een zakelijke dienstverlener die haar klanten adviseert op het gebied van organisatie en (ICT-) businessstrategie, op pragmatische wijze passende informatiesystemen bouwt voor zowel front-, mid- als backoffice-omgevingen, haar klanten adviseert en ondersteunt deze kosteneffectief te beheren. Aino adviseert, detacheert, voert projecten uit en biedt 'ICT-services'. Aino beschikt over de brede (technische) expertise die nodig is om haar klanten te ondersteunen bij integrale businessontwikkeling mede langs E-lectronische weg. Aino ondersteunt circa 300 opdrachtgevers gespreid over een viertal businessarea's: Financiële instellingen en verzekeringen, Telecom, Overheid en Zakelijke Dienstverlening, Handel en Transport. Aino werkt vanuit vijf regio's, heeft bijna 1100 medewerkers en is sedert 5 juni 2000 genoteerd aan de Officiële markt van Euronext Amsterdam.

Profiel Bluex
Bluex is een zelfstandige onderneming gespecialiseerd in de ontwikkeling en integratie van systemen voor veilige internetcommunicatie gebaseerd op PKI en verscheidene token-technologieën. Bluex heeft technologisch unieke beveiligingssystemen ontwikkeld, die organisaties in staat stellen PKI-oplossingen te implementeren met een minimum aan investeringen en zonder verstoring van hun bestaande business- of ICT-processen. Concreet betekent dit dat een organisatie in zeer korte tijd de beschikking krijgt over een volledig beheersbaar en schaalbaar beveiligingssysteem voor internetcommunicatie, voor een vast bedrag per gebruiker per jaar, ongeacht of er tien of tien miljoen gebruikers worden aangesloten. De Bluex-systemen zijn volledig onafhankelijk van tokenleveranciers en TTP's, wat klanten o.a. de vrijheid biedt te kiezen uit een brede range tokens zoals smartcards, USB-keys en SIM-cards. Bluex beschikt over de infrastructuur om tokens in hoge volumes te laden, printen, personaliseren en wereldwijd te distribueren, PIN-codes te genereren en te mailen. Daarbij kunnen tokens, gebruikers en applicaties volledig geïntegreerd worden gemanaged door de organisatie van de klant zelf. Bluex heeft hoofdvestigingen in Assen en Amsterdam en opereert in allianties met een groeiend aantal vooraanstaande partners waaronder Baltimore Technologies (Dublin) en Wisekey (Zurich) in Europa en de Verenigde Staten.

Profiel IP-watch
IP-Watch is een jong zelfstandig opererend bedrijf met gemotiveerde en ervaren medewerkers, gespecialiseerd in data beveiliging. IP-watch houdt zich bezig met het adviseren en implementeren van praktische beveiligingsoplossingen zoals Virtual Private Networks (VPN), content security, intrusion detection, en security policies. Omdat beveiliging een specialisme vergt dat voor een belangrijk deel afwijkend is van gebruikelijke IT kennis, is gekozen voor volledige concentratie op dit beveiligingsterrein. Het investeren in TCP/IP kennis, Unix/Linux en strategische partners is van groot belang om klanten uiteindelijk zich reeds bewezen beveiligingsoplossingen te kunnen leveren. IP-watch onderzoekt 'state-of the art' oplossingen en verkent tevens continu innovaties, zoals de integratie van voice en data (VoIP). IP-watch kan beveiligingsoplossingen aandragen die volledig kunnen worden geïntegreerd met de bestaande bedrijfsapplicaties, terwijl de bestaande investeringen in infrastructuur behouden blijven. Naast productiviteit en veiligheid van het netwerk wordt ook de connectiviteit verbeterd. Dit heeft geleid tot een samenwerkingsverbanden en preferred partnerships met een breed scala van bedrijven. Het heeft ook geleid tot acceptatie van IP-Watch in de gevestigde orde van de beveiligingswereld en het genereren van commerciële leads via de partners. Er is een sterke positionering in de markt opgebouwd. Door de hoge graad van specialisme fungeert IP-watch tevens als consultant voor consultants.