Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

www.ministervanboxtel.nl wederom vernieuwd

De internetsite van minister Van Boxtel voor Grote Steden- en Integratiebeleid is voor de tweede maal in zijn bestaan ingrijpend vernieuwd. De vernieuwde site, die vandaag de lucht ingaat, is een stuk persoonlijker van aard. De minister introduceert zichzelf in een filmpje en houdt actief een video-dagboek bij. De minister zal via zijn site ook vaker videoboodschappen uitzenden over actuele onderwerpen. Op de site zijn verder een quiz toegevoegd en de rubriek "wat zou u doen als... u een dag minister was". De 3 deelnemers met de meest aansprekende suggesties worden door de minister uitgenodigd voor een lunch op zijn kamer.

De minister overweegt na de zomer te starten met een virtueel vragenuurtje. Hierbij zouden de bezoekers van de site de minister wekelijks vragen kunnen stellen over de meest uiteenlopende onderdelen uit de portefeuille van de minister. De rubrieken "mijn column" en "de stelling" zijn gebleven. Om de bezoekers meer inzicht te geven in de verschillende beleidsonderwerpen van de minister, presenteren ook beleidsmakers zich in de vorm van een video.

De bezoekers van de site worden welkom geheten in een openingsvideo die in Flash is uitgevoerd. Minister Van Boxtel heeft sinds oktober 1999 een eigen site. Op de eerste versie van de site introduceerde de minister chats over de verschillende onderwerpen uit zijn portefeuille. Aan sommige chats deden meer dan 800 personen mee. In september 2000 is de site rigoureus opgeknapt. Alle relevante informatie over de beleidsonderdelen zijn inmiddels op de site van de minister te vinden. Op dit moment wordt de site ongeveer 14.000 keer per maand bezocht. Minister Van Boxtel is vooralsnog de enige bewindspersoon met een eigen site. De site is toegankelijk voor blinden en slechtzienden.

Noot voor de redactie,