Provincie Groningen

Groningen, 10 april 2001 Persbericht nr. 69

Komende weken telefonische enquête

Provincie wil mening bewoners van Veenkoloniën peilen

In week 15 en week 16 (9 tot 20 april) zal in de Veenkoloniën een telefonische enquête worden uitgevoerd onder de bewoners van dit gebied. Doel van de enquête is inzicht te krijgen hoe de bewoners van de Veenkoloniën tegen hun gebied aankijken, hoe ze hun eigen woongebied ervaren en wat zij als de belangrijkste opgaven voor het gebied zien. De resultaten van de enquête worden gebruikt als input voor de ontwikkeling van een visie voor de Veenkoloniën, zoals die wordt ontwikkeld vanuit het Provinciaal Omgevingsplan (POP).

De Provincie Groningen werkt momenteel aan het opstellen van een toekomstplan voor het gebied Veenkoloniën. Daarbij is de mening van de inwoners van het gebied uitermate relevant, vandaar de enquête. Vanaf 9 april worden deze benaderd met vragen over onder meer het (openbaar) vervoer, het wonen, het landschap, de werkgelegenheid, uitgaansmogelijkheden, voorzieningen op het gebied van scholing, recreatie en toerisme, het imago van de Veenkoloniën en maatregelen ter verbetering van het gebied.

De enquête wordt in opdracht van de Provincie Groningen uitgevoerd door AHA - bureau voor marktonderzoek en marketingadvies te Groningen. Naar verwachting kunnen de resultaten omstreeks begin mei worden gepresenteerd.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: Wim Trip, afdeling bestuurscontacten provincie Groningen, tel. 050 3164129