Provincie Noord-Holland

Persbericht, 10 april 2001

Europees geld voor plattelandsontwikkeling in Noord-Holland Tot en met 2006 is uit Europese fondsen voor Noord-Holland een bedrag van dertig miljoen gulden beschikbaar. Het bedrag is bestemd voor uiteenlopende plattelandsprojecten gericht op vernieuwing en aanpassing van het landelijk gebied.

Het Europees geld is verbonden met de uitvoering van het Ruraal Ontwikkelingsplan Noord-Holland 2001; uitvoeringsprogramma periode 2000 - 2006, waarmee GS hebben ingestemd. Met dit programma ondersteunt de provincie de integrale en gebiedsgerichte aanpak van het platteland. Voor dat doel zijn in de regio's Noord, Midden en Zuid analyses en regiobeschrijvingen gemaakt die inzicht geven in het bestaande plattelandsbeleid in Noord-Holland. GS hebben hierbij zowel een integrale als gebiedsgerichte benadering gehanteerd die aansluit bij de ambities van de provincie op dit terrein.

Door de planmatige aanpak is het ROP te beschouwen als de agenda voor toekomstige thema's voor plattelandsvernieuwing. Bij de uitvoering staat samenwerking met partijen in de regio's centraal. Werken op basis van het ROP moet er ook toe leiden dat het plattelandsbeleid van Noord-Holland een duidelijk gezicht krijgt. Ook buiten de provincie, op nationaal en Europes niveau wordt de problematiek van Noord-Holland kenbaar en zichtbaar en laat de provincie zien voor welke oplossingen zij kiest.

Inlichtingen: Peter Kant, (023)514 31 97