Persbericht: Studenten organiseren demonstratie tegen treinstakingen

Utrecht, 8 april 2001.

http://go.to/staakthetstaken

De treinstakingen van de afgelopen dagen hebben vele mensen gedupeerd. Tienduizenden reizigers, onder wie bijvoorbeeld scholieren, studenten, werkenden en gepensioneerden, werden hierdoor verhinderd hun bestemming te bereiken. Dientengevolge misten velen een tentamen, een belangrijke bespreking, of viel een dagje uit in het water.

De dreiging van het spoorstakingspook is nog niet voorbij. Wederom heeft een van de bonden van spoorwegpersoneel, de VVMC, de NS-directie een ultimatum gesteld. Mocht de NS-directie niet op dit ultimatum ingaan, dan zal aanstaande woensdag weer het treinverkeer platliggen met alle nare gevolgen voor de reizigers van dien.

Naar aanleiding van deze stakingen heeft een groep studenten het actiecomité 'Staakt het staken' opgericht. Het doel van dit actiecomité is om op vreedzame wijze aan alle bij de spoorstaking betrokken partijen duidelijk te maken dat deze acties zeer veel reizigers onnodig duperen, en om er bij alle betrokken partijen op aan te dringen om vooral op andere wijze tot spoedige oplossing van hun conflict te komen.

Als eerste signaal aan zowel het spoorwegpersoneel als aan de NS-directie organiseert het comité 'Staakt het staken' op dinsdag 10 april a.s. vanaf 14.00 een vreedzame demonstratie in de centrale hal van het Centraal Station van Utrecht.

Het comité roept eenieder, die gedupeerd wordt door deze stakingen of sympathiseert met de gedupeerden, op om bij deze demonstratie aanwezig te zijn. Het comité hoopt op een opkomst in groten getale en heeft om dit te bewerkstelligen per e-mail diverse mailings met een oproep tot demonstratie verstuurd.

Voor inlichtingen kan per e-mail contact op worden genomen via het adres: tegendetreinstaking@hotmail.com