Vereniging VNO-NCW

Persbericht
Afdeling Public Relations VNO-NCW

Adres/Address
'Malietoren'
Bezuidenhoutseweg 12
Den Haag
Telefoon/Phone
..-31 (0)70 349 01 67
Telefax/Fax
..-31(0)70 349 01 77
Postadres/Postal Address
Postbus 93002
2509 AA Den Haag
E-mail
communicatie@vno-ncw.nl

Bedrijfsleven*, ANWB, FNV, Stichting Natuur en Milieu: Nú technologie kilometerheffing testen

10 April 2001 - Het bedrijfsleven, ANWB, FNV en Stichting Natuur en Milieu zijn verheugd dat volgens onderzoeker R. Pieper de technologie voor een kilometerheffing op korte termijn beschikbaar is. Evenals een oplossing voor het privacyaspect. Volgens de heer Pieper kan er in 2003 een proef plaatsvinden om de technologie te testen. De organisaties kunnen zich vinden in zo'n technologietest. Het is de beste weg om tot een kilometerheffing te komen. Zij vinden de idee van de heer Pieper om de uitvoering bij een derde partij ('trusted third party') te leggen 'interessant'. Dit biedt uitzicht op de totstandkoming van een mobiliteitsmarkt.

Bedrijfsleven, ANWB, FNV en Stichting Natuur en Milieu willen snel met minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat praten over een gezamenlijke aanpak om de kilometerheffing verder uit te werken en een plaats te geven in een echte 'mobiliteitsmarkt', met aandacht voor de vraag én de aanbodzijde. De SER heeft over de uitgangspunten voor de kilometerheffing en de mobiliteitsmarkt unaniem geadviseerd. Dit advies zal bij de verdere uitwerking een leidraad vormen, aldus de organisaties.




*Vereniging VNO-NCW, MKB Nederland, Hollandse Werkgevers Vereniging, Werkgeversvereniging Midden Nederland. Kamers van koophandel Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Haaglanden, Algemeen Verbond Bouwbedrijf, Transport en Logistiek Nederland, EVO BOVAG en RAI Vereniging.