Politiebericht Brabant-Noord: Oss 10-04-2001
Persbericht district Maasland

VOETGANGER KOMT ONDER TREIN, OSS

Dinsdagmorgen omstreeks 09.30 uur is op het station in Oss een 44-jarige inwoner van die plaats om het leven gekomen. Het slachtoffer liep om een gesloten spoorboom heen en gleed, vermoedelijke vanwege zijn haast, over de gladde bielzen en de rails uit. Hij viel en kwam daarbij onder een goederentrein terecht die op dat moment vanuit de richting Nijmegen naderde. De man was op slag dood. Aan een getuige van het ongeval is in het politiebureau slachtofferhulp aangeboden.

AUTOBRAND, KEENT

Op de Keentseweg in Keent is maandagavond om 18.35 uur een auto spontaan in brand gevolgen. De bestuurder was even buiten het voertuig om een krant te bezorgen toen het ging branden. De auto brandde geheel uit en moest worden weggetakeld. De oorzaak is vermoedelijk kortsluiting geweest.

BROMFIETSER GEWOND BIJ AANRIJDING, OSS

Een 22-jarige bromfietser uit Oss is maandagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Hescheweg in zijn woonplaats. Hij botste frontaal op een auto die op de Parallelweg stilstond om de hoofdrijbaan op te rijden. De bromfietser zag de auto over het hoofd. Hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis in Oss.

ONDER INVLOED, OSS

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Julianalaan in Oss een 50-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. Deze bleek bij controle onder invloed van alcohol te zijn. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

GEWOND DOOR STEEKVLAM, HERPEN

Een 29-jarige inwoner van Herpen heeft in de nacht van maandag op dinsdag brandwonden aan hoofd en armen opgelopen ten gevolge van een steekvlam. Het slachtoffer hoorde rond 00.45 uur gerommel op de achterplaats en signaleerde daarbij twee personen bij de afvalcontainer. Toen hij poolshoogte nam en de container opende werd hij getroffen door een steekvlam. De verwondingen werden in het ziekenhuis in Oss behandeld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

SNELHEIDSCONTROLES

Bij een snelheidscontrole op de Lithoyensedijk in Lithoyen zijn dinsdagmorgen tussen 07.00 en 09.00 uur elf automobilisten bekeurd. Er passeerden 890 voertuigen de controlepost. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/u. Op de Lithoyensedijk geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. Op de Beatrixweg te Teeffelen zijn tussen 07.00 en 09.00 uur 8 van de 660 automobilisten bekeurd omdat zij te hard reden. De snelste reed hier 101 in plaats van 80 km/u.