Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 10-04-2001 Persbericht district Den Bosch

OPENLIJKE GEWELDPLEGING (Vlijmen)

Door twee inwoners van Drunen, 25 en 26 jaar oud, is maandag aangifte gedaan van openlijke geweldpleging door een dertiental hen onbekende personen. De beide Drunenaren hadden zich samen met een persoon uit Nieuwkuijk op zondagavond omstreeks 22.15 uur af laten zetten op de Grote Kerk in Vlijmen. Twee van hen stapten uit terwijl een derde in taxi bleef zitten om af te rekenen. Toen deze derde wisselgeld had ontvangen werd dit door een persoon uit een groep van ongeveer 13 mensen uit de hand getrokken. Toen de 26 jarige Drunenaar dit terugpakte werd het drietal in de groep ingesloten en mishandeld.

VERDACHTEN BEDRIJFSINBRAAK ONTKOMEN (s-Hertogenbosch)

De politie is er maandagavond niet in geslaagd om twee op heterdaad betrapte inbrekers in de kraag te grijpen. Het tweetal had ingebroken in een bedrijfspand aan de Burgemeester Burgerslaan in Rosmalen en vluchtte met een personenauto. Er volgde een achtervolging door de politie waarbij de inbrekers hoge risicos namen om te ontkomen. Er werd met zeer hoge snelheid gereden. De inbrekers brachten hun voertuig tot stilstand in de omgeving van de wijk de Haren en wisten te voet te ontkomen. De auto is door de politie veilig gesteld voor sporenonderzoek. Uit het pand worden een kluis en de inhoud van een kassalade vermist. Deze goederen zijn niet terug gevonden.

AUTO TEGEN BOOM BESTUURDER ONDER INVLOED (s-Hertogenbosch)

Maandagavond reed een 29-jarige automobilist op de Zuidwal in zijn woonplaats s-Hertogenbosch met zijn auto tegen een boom. Nadat hij in het ziekenhuis was behandeld is op het politiebureau een blaastest afgenomen. De man bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren en kreeg daarvoor een proces-verbaal.

INBRAAK IN WINKEL (Drunen)

Maandagavond is er ingebroken in een winkel aan de Aalbersestraat in Drunen. Nadat men een ruit van de winkel had ingegooid zijn er twee dozen, elk inhoudende 12 flesjes drank, weggenomen.

WAPENS IN AUTO (s-Hertogenbosch)

Tijdens een controle, maandagavond, van een personenauto op de Hambakenweg in s-Hertogenbosch trof de politie achter de voorstoelen een hakbijl en een knuppel aan. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Utrecht bleek eigenaar en deed afstand van de wapens ter vernietiging. Hij weigerde de politie vervolgens zijn medewerking te verlenen om de auto veder te onderzoeken. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt terzake wapenbezit en het niet voldoen aan een bevel of vordering.

RUIT VERNIELD (s-Hertogenbosch)

In de nacht van maandag op dinsdag heeft een 35-jarige inwoner van s-Hertogenbosch een ruit vernield van een woning aan de Postelstraat in s-Hertogenbosch. De man had in een café in s-Hertogenbosch iemand ontmoet en was met die persoon naar zijn huis gegaan. Binnen ontstond er onenigheid waarop de verdachte buiten werd gezet. Uit kwaadheid pakte deze een steen en gooide deze door de ruit van de woning.

POGING KLUISDIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Vanmorgen is ontdekt dan men heeft geprobeerd een kluis weg te nemen uit een bedrijfspand aan de Poeldonkweg in s-Hertogenbosch. Het is bij een poging gebleven. Men is het pand binnengekomen na vernieling van een ruit.

HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD (s-Hertogenbosch)

Bij een onderzoek in een woning aan de Oreliostraat in s-Hertogenbosch in verband met het vermoeden van de aanwezigheid van een vuurwapen heeft de politie vandaag een hennepkwekerij aangetroffen. De goed ingerichte kwekerij is opgerold en 250 planten zijn inbeslag genomen. In de woning bleek een imitatiewapen aanwezig waarvan het bezit verboden is. Ook dit wapen is inbeslag genomen. De 36-jarige hoofdbewoonsters van het pand is aangehouden.

AUTODIEFSTAL (Rosmalen)

Vanmorgen is ontdekt dat vanaf de Graafsebaan in Rosmalen een blauwe personenauto van het merk Volkswagen type Polo voorzien van het kenteken 94-DV-DF is weggenomen. De auto is daar maandagmiddag door de eigenaar geparkeerd.