Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 10-04-2001 Persberichten district Maastricht (JvK/14.30 uur)

Maastricht, autokraker betrapt.
Een medewerker van een bedrijf aan de Paul Henri Spaaklaan in Maastricht keek maandagmiddag omstreeks 14.40 uur naar buiten en zag op de parkeerplaats een autokraker aan het werk. Hij bedacht zich geen moment en spoedde zich naar de parkeerplaats waar hij de autokraker in de kraag vatte en overdroeg aan de gewaarschuwde politie. Bij de dief, een 33-jarige in Maastricht wonende drugsverslaafde, werden enkele vermoedelijk uit autos gestolen spullen en inbrekersgereedschap aangetroffen. De man werd ingesloten.

Eijsden, snelheidscontrole.
Bij een snelheidscontrole op de Rijksweg in Mariadorp, gemeente Eijsden, zijn maandagmorgen tussen 10.00 uur en 11.30 uur 112 van de 402 gecontroleerde motorvoertuigen betrapt op te hard rijden. Een Duitse personenauto spande de kroon met 89 km per uur terwijl 50 km per uur is toegestaan. De bestuurder werd staande gehouden en hij moest ter plekke 465 gulden boete betalen.

Berg en Terblijt, autobrand
Waarschijnlijk tengevolge van kortsluiting vloog maandagmiddag omstreeks 14.30 uur de auto van een inwoonster van Maastricht in brand. De vrouw had haar auto op de parkeerplaats van tuincentrum Intratuin geplaatst en was naar binnen gegaan. De vrijwillige brandweer van Berg & Terblijt was snel ter plaatse om het vuur te doven.

Eijsden, verkeerscontrole
Bij een verkeerscontrole aan de Kloppenbergweg heeft de (vrijwillige)politie maandagavond 25 bekeuringen uitgeschreven. Er werden ruim honderd voertuigen aan een inspectie onderworpen. Acht inzittenden van personenautos kregen een proces-verbaal omdat ze de autogordel niet droegen. Eén automobilist reed zonder rijbewijs en werd daarvoor op de bon geslingerd. Vijf bromfietsen bleken een te hoge constructiesnelheid te hebben en nog eens zeven brommers vertoonden kleine technische mankementen. Een bromfietser droeg geen helm. De overige bekeuringen werden uitgeschreven voor technische gebreken aan personenautos.

Maastricht, rijden onder invloed.
Dinsdag omstreeks 03.20 uur werd door de politie op de Boschstraat een personenauto gecontroleerd nadat was gezien dat de bestuurder slingerend reed. De man, een 35-jarige inwoner van Maastricht, bleek te hebben gedronken. Een ademanalyse aan het politiebureau wees uit dat hij 2,2 promille alcohol in zijn bloed had. Derhalve werd proces-verbaal opgemaakt en moest de chauffeur zijn rijbewijs inleveren.

Maastricht, lichtgewonden bij aanrijding.
Maandagavond zijn bij een aanrijding op de Aureliushof ter hoogte van de aldaar gelegen kinderboerderij tussen drie personenautos, twee personen licht gewond geraakt. Een 55-jarige man liep een hoofdwond op toen hij geraakt werd door een losgeraakte binnenspiegel. Een 2 jarig kind liep een lichte hersenschudding op. Beiden werden overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis Maastricht en ter observatie voor één nacht opgenomen. De aanrijding ontstond toen een personenauto wilde afbuigen naar de Basileahof en daarbij niet lette op tegemoetkomend verkeer. De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Maastricht, inbraak
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een kruidenierszaak aan het Terra Cottaplein. De voordeur werd geforceerd om binnen te komen. In de zaak werd alles overhoop gehaald zodat nog niet kon worden nagegaan wat er werd gestolen.

Meerssen, inbraak woningen Humcovenderveld
Afgelopen nacht werd in gebroken in twee woningen aan het Humcovenderveld in Meerssen. Van beide woningen werd de achterdeur geforceerd om binnen te komen. Vervolgens werden de woonkamers doorzocht en werden diverse goederen gestolen.Vermoedelijk gaat het in beide gevallen om dezelfde dader(s).