Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 10-04-2001 2e persbericht 10 april 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Vals paspoort
Op het belastingkantoor aan de Karel de Grotelaan is dinsdag om 10.50 uur een 19-jarige Somaliër aangehouden. Hij probeerde met behulp van een vals Brits paspoort een sofinummer te bemachtigen.

Helmond: Fietster gewond
Een 43-jarige vrouw uit Helmond is dinsdag om 8.10 uur licht gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Westerzandweide Dierdonklaan. Zij reed vanuit de Dierdonklaan de kruising op en gaf een 49-jarige automobilist uit Helmond geen voorrang. De vrouw had rugklachten en een hoofdwondje. Zij kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.

Best: Jongens bekennen vernielingen
Na een uitgebreid onderzoek heeft de politie twee 18-jarige inwoners van Best aangehouden die hebben bekend dat zij op woensdag 28 februari omstreeks 01.20 uur op de Mgr. F B J Frenckenstraat en de Raadhuisstraat, zes geparkeerd staande autos hebben vernield met stenen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Verdachten inbraak aangehouden
Op maandag zijn in hun woning twee Eindhovenaren van 24 en 31 jaar oud aangehouden. De twee mannen worden er van verdacht dat zij in januari hebben ingebroken bij een bedrijf in Oirschot. Hierbij werd een partij autoradios gestolen. Zij worden ook verdacht van andere inbraken en diefstallen uit vrachtautos in en buiten deze regio. Ze zijn ingesloten.

Son: Inbraak bij bedrijf
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken bij een bedrijf aan de straat 5000 op Ekkersrijt. Aan de achterzijde is een plaat verwijderd waardoor met naar binnen kon. Uit het bedrijf verdwenen drie personal computers.

Son: Ziekenhuisbed gestolen
Vanaf het terrein van de Stichting Mensen voor Mensen aan Houtens is tussen maandag 12.00 uur en dinsdag 8.30 uur een tweedehands ziekenhuisbed gestolen. Het bed stond klaar om te worden vervoerd naar Albanië.

Nuenen: Cds en gsm weg
Bij een woninginbraak maandagmiddag op de Lijsterbesstraat zijn 40 cds en een gsm gestolen. Men kwam binnen door aan de achterzijde van de woning een bovenlicht open te breken.

Nuenen: Vrachtauto gestolen
Vanaf Den Binnen is dinsdag tussen 11.15 en 11.30 uur een Mercedes 410D vrachtauto gestolen. De auto stond geparkeerd met de sleutels op het contact. In de auto lag tuingereedschap.

Bakel: 35 bestuurders in de fout
Bij een verkeerscontrole op het Mathijseind zijn dinsdag tussen 11.30 en 12.30 uur 35 bestuurders van motorvoertuigen bekeurd. Zij reden over het Mathijseind dat, met uitzondering van bestemmingsverkeer, gesloten is voor motorvoertuigen.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Europalaan zijn dinsdag tussen 8.15 en 11.00 uur 65 bestuurders bekeurd omdat zij sneller reden dan 50 km/u. De hoogste snelheid was 78 km/u. Er passeerden 516 voertuigen.

Valkenswaard: Vrouw gewond na val
Een 57-jarige Valkenswaardse vrouw is dinsdag rond 12.20 uur op de Merendreef gewond geraakt toen zij met haar fiets ten val kwam. De vrouw passeerde op de ventweg een groepje jeugd. Een lid van het groepje ging voor haar opzij maar raakte hierbij de fietstas van de vrouw. De vrouw sloeg over de kop. Zij raakte gewond aan haar hoofd en borst. Zij is naar het St. Josephziekenhuis gebracht.