Amsterdam Airport Schiphol

Persberichten

Schiphol geeft Nibra opdracht terminal te controleren

President-directeur G.J. Cerfontaine van Schiphol Group heeft vandaag opdracht gegeven aan het onafhankelijke Nederlandse Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding (Nibra) om te toetsen of de luchthaven voldoet aan de bovenwettelijke eisen die Schiphol zichzelf op het gebied van brandveiligheid en brandpreventie heeft opgelegd. Ook onderzoekt het Nibra of de gebruikers van de terminal, naast de wettelijke voorschriften, voldoende maatregelen voor brandveiligheid en brandpreventie nemen.

Na de brand in Schiphol Plaza van afgelopen zondag zijn in de media vragen gesteld over de brandveiligheid van het luchthavengebouw en de daarin aanwezige voorzieningen.

De heer Cerfontaine:"Schiphol voldoet aan alle wettelijke normen en voorschriften op het gebied van brandveiligheid en brandpreventie. We gaan op een aantal punten zelfs verder dan veel wettelijke voorschriften. Om aan het publiek en de gebruikers van de luchthaven duidelijk te maken dat we aan alle normen voldoen en daar zelfs ver boven zitten, heb ik aan het Nibra gevraagd om hiernaar systematisch en jaarlijks een onderzoek in te stellen."

Schiphol zal de aanbevelingen die het Nibra mogelijk zal doen overnemen en deze - indien nodig - ook opleggen aan de gebruikers van de terminal.