Arrondissementsparket Alkmaar

Alkmaar, 10 april 2001 Feiten gepleegd op Texel en in Alkmaar

Man vast voor serie ontuchtzaken met kinderen

Het Openbaar Ministerie verdenkt een 23-jarige man van het plegen van ontucht bij drie jongens in 1999 in Alkmaar. Deze feiten vonden plaats bij een school aan de Beethovensingel. De verdenking is gebaseerd op uitkomsten van een onderzoek tegen de verdachte. Het Openbaar Ministerie heeft inmiddels een gerechtelijk vooronderzoek gevorderd.

De politie hield de man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, eind februari aan in Schagen. Hij werd op heterdaad betrapt toen hij gebruik wilde maken van een gestolen visa-card. Gedurende het daarop volgende onderzoek werd duidelijk dat de man naast het plegen van diefstallen, zich langere tijd schuldig heeft gemaakt aan een aantal seksuele misdrijven. Zo pleegde hij ontuchtige handelingen bij kinderen. Deze delicten vonden voornamelijk plaats op Texel.

Veiliggestelde sporen

Het onderzoek brengt de verdachte nu ook in verband met drie ontuchtzaken in Alkmaar. Deze hebben in 1999 plaatsgevonden. De slachtoffers hebben toen aangifte gedaan en de sporen - waaronder DNA
- zijn door de politie veiliggesteld. In het gerechtelijk vooronderzoek tegen de verdachte zullen deze veiliggestelde sporen nader worden onderzocht.
De man zit in voorlopige hechtenis.