Wageningen Universiteit

di 10-04-01 BIOTECHNOLOGIE DEBAT: DE CASE BY CASE BENADERING


tijd 12:00-14:00 uur
adres De Wereld, Capitulatiezaal, 5 Meiplein 1, Wageningen
onderwerp Debat Wageningen UR
informatie Stafafdeling Communicatie, Kristel Kleinhesselink, tel. 0317-482846 aanmelden Stafafdeling Marketing, Tamara Schalkx, e-mail: t.m.schalkx@co.wag-ur.nl, tel. 0317-485573.

De INB (Integrale Nota Biotechnologie) kiest impliciet voor de case by case benadering als het gaat om de ontwikkeling en/of toepassing van genetische modificatie technologie. Het is onduidelijk of bij die benadering wordt uitgegaan van een 'nee tenzij' of 'ja mits' positie. Is een case by case benadering uiteindelijk vol te houden? Wie mag/moet zijn zegje in dit proces dan doen? Zijn onze democratische structuren toegespitst op deze benadering?

Spreker: Ewald Wermuth. Projectdirecteur biotechnologie, LNV. Referent: Jan Peter Nap, Plant Research International, Wageningen UR.

Dit is het derde debat in een serie van vier die Wageningen UR organiseert in het kader van de Integrale Nota Biotechnologie. De eerste twee debatten vonden plaats op 27 maart en 3 april. Het vierde en laatste debat in deze serie vind plaats op 17 april. Deelname is gratis.