Gemeente Oosterhout

Komende week grote schoonmaakactie in hele stad

Onder het motto "Oosterhout op zn paasbest"

Het is weer voorjaar. Traditioneel de tijd voor de grote schoonmaak. Ook de gemeente gaat daarmee aan de slag, en wel in de week voor Pasen. Om ervoor te zorgen dat Oosterhout er weer paasbest uitziet.

Medewerkers van Afvalverwijdering en de Stadsdelen zullen komende week de openbare ruimte in de stad aanpakken. Zij worden daarbij geholpen door de aannemers, die in opdracht van de gemeente werkzaamheden in Oosterhout uitvoeren. De Woningbouwstichting zal de actie ondersteunen door haar terreinen schoon te maken.

Samen zullen zij al een heel eind komen. Maar het is nog mooier als nog veel meer mensen hun steentje bijdragen. Door de directe omgeving van speelterreintjes, winkels, scholen maar bijvoorbeeld ook de eigen woning schoon te maken. Vele handen maken immers licht werk. De gemeente heeft dan ook een groot aantal instanties, waaronder bijvoorbeeld de winkeliersverenigingen en deelnemers aan buurtbeheerprojecten aangeschreven met het verzoek hun steentje bij te dragen. Maar natuurlijk is de hulp van iedereen welkom. Men kan al een bijdrage leveren door de directe omgeving van de eigen woning schoon te maken!

"Wat zie jij liever?"

Een aantal scholen heeft aangegeven mee te zullen doen aan de schoonmaakactie. Zij doen dat in het kader van het project "Wat zie jij liever", een preventieproject voor het primair onderwijs. Het project richt zich op preventie in de breedste zin van het woord, waarbij bijvoorbeeld gedacht kan worden aan criminaliteit, vandalisme, discriminatie en verslaving. In het project werkt een groot aantal instanties samen: gemeente, politie, GGD, SWO, Kentron, Buro HALT en het Steunpunt tegen discriminatie.

De deelnemende leerlingen gaan op een ochtend tussen 10.00 en 12.00 uur de directe omgeving van hun school schoonmaken. De gemeente levert daartoe de benodigde hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld een grote afvalcontainer, kruiwagens, papierprikkers en handschoenen. De leerlingen ontvangen voor hun deelname een aandenken in de vorm van een speciaal t-shirt.

De deelnemende scholen zijn:

* dinsdagochtend 10 april: Loevenstein, Biëncorf, Torenschouw, Santrijn en Regenboog/Menorah (beide locaties);
* woensdagochtend 11 april: Achthoek en Duizendpoot; en
* donderdagochtend 12 april: Berkenhof.

Oosterhout, 5 april 2001