PERSBERICHT Amsterdam, 10 april 2001

REUTERS GAAT MET AVANTGO MULTIMEDIA-CONTENT AANBIEDEN AAN PARTICULIEREN

Reuters, the wereldwijde informatie-, nieuws- en technologiegroep, heeft een overeenkomst getekend voor levering van de belangrijkste internet nieuws- en beeldservice, Reuters Online Reports, aan AvantGo, de mobiele internet service provider. Deze overeenkomst is onderdeel van Reuters' strategie content en financiële informatie te leveren aan financiële instellingen, bedrijven en particulieren, met gebruikmaking van de nieuwste technologieën.

Via Reuters Online Reports, hebben cliënten van AvantGo met draadloze apparatuur toegang tot belangrijke multimedia-informatie en nieuws, waaronder beeld, grafieken en tekst. Gebruikers van AvantGo kunnen de berichten momenteel in het Engels en het Frans ontvangen. Zij kunnen aangeven welke categorieën nieuws ze willen ontvangen en de volledige berichten lezen op het moment van publicatie, compleet met beeld en grafiek. Nieuws kan zowel in real time, via een draadloze verbinding worden gelezen, als off line, via synchronisatie.

Reuters Online Reports biedt een 'top-tien' van belangrijk nieuws, dat specifiek voor internetgebruikers is geschreven en opgemaakt. Het aanbod beslaat een groot aantal categorieën zoals: hoogtepunten, wereldnieuws, sport, economie, ontspanning, internet en techniek, en 'Odd', Reuters' spitse nieuwsoverzicht.

Gebruikers van AvantGo kunnen zich aanmelden voor deze dienst via www.avantgo.com. Voor het Engelse nieuws selecteren ze "Channels", "UK", "News" en vervolgens "All the news from Reuters". Voor het Franse nieuws "Channels", "France", "Affaires/Finance" en vervolgens "A la Une - Reuters".

Reuters
Reuters (www.about.reuters.com) kopositie als wereldwijde informatie-, nieuws-, en technologiegroep is gebaseerd op een reputatie van snelheid, accuratesse, integriteit en onpartijdigheid en op de voortdurende technische innovaties van Reuters. De kracht van Reuters is gebaseerd op het unieke wereldwijde aanbod van een combinatie van content, technologie en connectiviteit. Reuters maakt bij de distributie van haar nieuws en informatie op uitgebreide schaal gebruik van internet technologie. Maandelijks wordt de Reuters informatie door circa 73 miljoen unieke bezoekers via 1.400 websites geraadpleegd. Dit omvat zo'n 350 miljoen pagina en een bereik van ca 20% van de wereldwijde internet gebruikers.

Reuters is het grootste internationale nieuws- en televisie agentschap ter wereld met 2.157 journalisten, fotografen en cameramensen in 190 kantoren. Deze verzamelen en bewerken het nieuws in 24 talen voor 151 landen. In 2000 had de Groep een omzet van £ 3,59 miljard en ultimo 2000 waren er 18.082 medewerkers in 204 steden in 100 verschillende landen.

AvantGo
AvantGo, Inc. (Nasdaq: AVGO) is de vooraanstaande aanbieder van infrastructuur, software en diensten voor de mobiele economie. AvantGo M-Business software stelt ondernemingen in staat de waarde van hun bedrijfsinformatiesystemen te verhogen door bestaande bedrijfstoepassingen en belangrijke informatie aan te bieden aan werknemers, cliënten en zakenpartners. Het bedrijf biedt tevens de AvantGo mobiele internetdienst, een gehost netwerk dat honderden bedrijven in staat stelt hun content en toepassingen te verspreiden onder ruim 2 miljoen mobiele gebruikers. AvantGo is een pionier in het leveren van real world oplossingen voor zowel mobiel als off line gebruik. Meer informatie is beschikbaar via www.avantgo.com

Voor nadere informatie:
Reuters Benelux BV: Peggy Curley, tel. 020-504 59 34; e-mail: peggy.curley@reuters.com

Reuters Group: Adrian Duffield, tel: +44 20 7542 4728 e-mail: adrian.duffield@reuters.com

Reuters Media, Joanne Greengrass, tel: +44 20 7542 6467 e-mail: joanne.greengrass@reuters.com

AvantGo: Lloyd Raphael, tel: +44 20 7959 5459
Write Image Ltd, Lloyd@write-image.co.uk