Persbericht
10 april 2001

Software AG introduceert 'mobile commerce' oplossing voor thuiszorgorganisaties

~ Verdere uitrol in Europa na succesvolle afronding van projecten ~

Software AG ziet 'mobile commerce' als een strategische markt van de toekomst. Met haar nieuwe applicatie - MobileFact® - richt de aanbieder van systeemsoftware zich op dit specifieke segment. MobileFact® maakt het 'field service' organisaties mogelijk om informatie over geleverde diensten via WAP in te boeken en te versturen naar hun factureringssysteem. Verschillende thuiszorgorganisaties in Duitsland en Oostenrijk met in totaal meer dan 2000 medewerkers maken inmiddels gebruik van deze applicatie. Met een verdere Europese uitrol wordt in april 2001 begonnen. De innovatieve oplossing is ontwikkeld voor bedrijven die diensten op locatie aanbieden, waaronder de thuiszorg. Met MobileFact® kunnen service aanbieders real-time de gegevens over hun diensten efficiënt vastleggen en wijzigingen doorgeven. Deze mogelijkheden besparen tijd en reduceren de kans op fouten, die vaak optreden door het handmatig overzetten van gegevens van het ene naar het andere systeem. Gebruikers van MobileFact® kunnen nu zelf hun tijdschema's bijhouden en worden altijd op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld een wijziging of een afzegging van een afspraak. "Deze software is ontwikkeld voor gebruikers met weinig tot geen computerkennis," aldus Erwin Mateman, Business Development manager bij Software AG Nederland BV. "Hierdoor is MobileFact® geschikt voor een grote groep gebruikers die normaal gesproken sceptisch staat tegenover nieuwe technologieën".

MobileFact® maakt gebruik van standaard mobiele WAP telefoons en ondersteunt standaarden als Java, WAP, WML en XML. Het is hierdoor gemakkelijk schaalbaar en flexibel in te richten.

Software AG biedt grote organisaties de mogelijkheid om de oplossing te laten draaien op eigen computers. De WAP communicatie wordt uitbesteed aan een telecommunicatie provider. Indien een bedrijf niet beschikt over de noodzakelijke infrastructuur kan MobileFact® worden geïnstalleerd bij een Application Service Provider.

MobileFact® is vanaf heden beschikbaar. De standaard productversie bestaat uit een dienstenpakket voor de installatie van MobileFact® en een serverlicentie met toegang voor 100 medewerkers. (324 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Software AG
Software AG, The XML Company, is Europa's grootste producent van systeemsoftware en wereldwijd een belangrijke leverancier van geavanceerde technologie voor gegevensbeheer en e-business. Sinds 1998 specialiseert het bedrijf zich in de ontwikkeling van XML producten voor internettoepassingen. Met haar 3.500 medewerkers en aanwezigheid in 70 landen, verwacht het concern in 2001 een omzet van meer dan 600 miljoen euro te behalen. De organisatie sloot partnerships en distributie-overeenkomsten met belangrijke marktpartijen als IBM, Microsoft en SCO en met innovatieve IT-leveranciers zoals Extensiblity, Softquad en Sequoia. De producten van Software AG beheren de centrale IT processen van duizenden gerenommeerde bedrijven, waaronder Lufthansa, British Sky Broadcasting, ZDF, Dresdner Bank AG, Swiss Post, DaimlerChrysler, Deutsche Bahn AG (German Rail), BP and VIAG Interkom. Software AG is genoteerd op de aandelenbeurs van Frankfurt (MDAX, identificatienummer 724264 / SOWGn.F.) Het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt.

Volgens de recente IDC Market Forecast en Analysis is Software AG met een markaandeel van 32.7% de marktleider op de XML en Virtual DBMS markt en met een marktaandeel van 11% de één na grootste leverancier op de Europese Middleware markt.

Contact Software AG: Gregor Petri Tel: 0345-544165 Fax: 0345-544144 E-mail: gregor.petri@softwareag.nl http://www.softwareag.nl Contact pers: Jane Timmermans (LEWIS Communications) Tel: 043-3566956 E-mail: janet@lewispr.com

Jane Timmermans
LEWIS Communication BV
Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566957 Fax: +31 (0) 43-3566955
Web: http://www.lewispr.com
We don't have a mission statement, just some favourite words: creativity, credibility, curry, dedication, detail, empathy, experience, flexibility, fun, goodwill, humility, inspiration, integrity, motivation, obsession, optimism, pace, pants, personality, positive, professionalism,