Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van dinsdagmorgen 10 april 2001
10:27 dinsdag 10 april 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

WIJSTER

Bij een controle op een basisschool in Wijster heeft de politie van Middenveld vastgesteld dat veel kinderen op ondeugdelijke fietsen van en naar school gaan. Wat de politie verder opviel is dat van de kinderen die door de ouders met de auto naar school wordt gebracht een groot gedeelte voor in de auto wordt vervoerd. Kinderen tot en met 11 jaar mogen in de auto niet voor in de auto zitten. Een uitzondering wordt gemaakt voor kinderen die gebruik maken van een geschikt kinderbeveiligingsmiddel. Maar ook dat ontbrak er veelal aan. De controle is uitgevoerd op verzoek van en na overleg met de verkeersouders en de oudercommissie van de school. De politie treedt bij een volgende controle verbaliserend op.

EMMEN

Een 26 jarige bestuurder van een brommobiel uit Nw. Weerdinge is maandagmiddag aan zijn hoofd gewond geraakt toen hij op een parallelweg van de Rondweg in Emmen met zijn vehikel over de kop was geslagen. Volgens de bestuurder was hij zomaar de controle over de brommobiel kwijt.
De politie onderwerpt de brommobiel aan een technisch onderzoek.

EMMEN

Getuigen hebben de politie gemeld, dat ze hebben gezien dat drie jongens in de leeftijd van ongeveer 15 jaar maandagavond zes kratten met lege frisdrankflessen hebben gestolen bij een bejaardencentrum aan de Laan van het Kwekebos in Emmen. De waarde is ongeveer 100 gulden.

HOLSLOOT

Een 51 jarige bewoner van de Oosterhesselerweg in Holsloot heeft maandagmiddag bij de politie aangifte gedaan van diefstal van een hogedrukspuit. De spuit stond in een hondenhok. Buren hebben een oudere en een jongere man zien scharrelen op het erf van de man uit Holsloot. Ze zouden zijn vertrokken in een oud model Mercedes, kleur rood.

ANNEN

Het heeft er alle schijn van, dat er geen getuigen zijn van het dodelijk verkeersongeval op de N34 tussen Gieten en Annen. Bij het ongeval in de nacht van maandag op dinsdag kwam, zoals gemeld een 25 jarige inwoner van Nw. Buinen om het leven. De auto van het slachtoffer wordt door de politie onderzocht op technische gebreken.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe