Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 10-04-2001 Mediaberichten 10 april (12.00 uur)

ROERMOND Arrestaties na bedreiging
ROERMOND De Roermondse politie heeft maandagmiddag twee inwoners van die plaats gearresteerd omdat ze elkaar bedreigden met een wapen. Het gaat om twee mannen in de leeftijd 28 en 32 jaar. Een politiepatrouille zag op de Zwartbroekstraat hoe de beide mannen een escalerend conflict hadden. De 28-jarige verdachte dreigde hierbij met een lange schroevendraaier terwijl de 32-jarige verdachte vermoedelijk met een vuurwapen heeft gedreigd. De politie trof later in de auto van de 32-jarige een gasalarmpistool aan. D schroevendraaier en het pistool zijn beiden in beslag genomen. De politie wist tijdig in te grijpen in het conflict en arresteerde het tweetal. Ze zijn beiden ingesloten in een politiecel ten behoeve van het verdere onderzoek. Over de aanleiding van de ruzie tussen beiden is vooralsnog niets bekend.

REGIO Snelheidscontroles
NEDERWEERT Tijdens een radarcontrole op de Wessemerdijk heeft de politie maandagmiddag 6 bekeuringen opgemaakt in verband met overtreden van de maximum snelheid. VENRAY 65 van de 345 gepasseerde voertuigen reden maandagmiddag op de Overloonseweg te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km per uur terwijl de limiet 50 km per uur bedraagt. PANNINGEN De politie heeft maandagochtend op het Industrieterrein Panningen 207 bekeuringen opgemaakt vanwege overschrijding van de maximum snelheid. Totaal passeerden 869 voertuigen het meetpunt en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 107 km per uur terwijl de limiet 50 km per uur betreft. KONINGSLUST De politie heeft maandagmiddag op de Middenpeelweg 185 bekeuringen opgemaakt onder de 1556 passanten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 159 km per uur terwijl de limiet 80 km per uur betreft. LEUNEN De politie heeft maandagmiddag 35 bekeuringen opgemaakt onder de 475 passanten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km per uur terwijl de limiet 50 km per uur bedraagt.

NEDERWEERT 3 verkeersgewonden
NEDERWEERT Bij een botsing tussen een personenauto en een vrachtauto zijn maandagmiddag drie personen gewond geraakt. Ze konden allen na behandeling voor rug- en nekklachten bij de EHBO weer naar huis. De botsing ontstond toen de 23-jarige vrachtwagenchauffeur uit Posterholt te laat bemerkte dat een 22-jarige automobilist uit Kerkrade voor hem moest afremmen. Hierna ontstond er een kop staart aanrijding. De automobilist uit Kerkrade alsmede twee inzittenden in zijn auto een 44-jarige man uit Valkenburg a.d. Geul en een 36-jarige man uit Geleen raakten gewond.De personenauto raakte zwaar beschadigd, de vrachtauto liep minder schade op.