Politiebericht Friesland: Friesland 10-04-2001 Politieberichten van 10/4 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Burgum: aanrijding met drank
Dinsdag omstreeks 06.30 uur vond op de Oude Commissieweg een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto was door nog onverklaarbare oorzaak tegen een lichtmast aangereden, die daardoor afbrak. De bestuurder, een 38-jarige inwoner van Veenwouden, was na de aanrijding doorgereden. Door een getuige was het kenteken van de auto opgenomen. De bestuurder thuis aangetroffen. De man bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 475 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur.

Bolsward: auto in sloot
Dinsdag omstreeks 08.10 uur vond op de Rijksweg A 7, zuidelijke rijbaan, een eenzijdig verkeersongeval plaats. De bestuurster van een personenauto raakte door aquaplaning de macht over het stuur kwijt en kwam in de sloot naast de weg terecht. De bestuurster, een 39-jarige inwoonster van Ursem, kon ongedeerd haar auto verlaten. Een vrachtwagenchauffeur, een 24-jarige inwoner van Achlum zag het ongeluk gebeuren en bracht daarop zijn vrachtwagen tot stilstand en heeft de bestuurster samen met de bijrijder, een 41-jarige inwoner van Menaldum, uit de auto gehaald. De bestuurster raakte niet gewond.

Sneek: aanrijding met brandweer auto
Dinsdag omstreeks 08.20 uur vond er op de Zuidwesthoekweg een aanrijding plaats tussen een brandweerauto en een personenauto. De brandweerauto was op weg naar een auto in de sloot (zie politiebericht hierboven). De bestuurder van de brandweerwagen, een 32-jarige inwoner van Sneek, reed met optische en geluidssignalen. Voor de brandweerwagen reed een personenauto, die bestuurd werd door een 27-jarige inwoonster van Schettens. De bestuurster van deze auto wilde linksaf slaan en bracht haar auto op de rijbaan tot stilstand.. De bestuurster dacht dat de bestuurder van de brandweerwagen haar rechts voorbij zou rijden en sloeg linksaf. Daar aan de rechterzijde te weinig ruimte was, haalde de bestuurder van de brandweerwagen de personenauto links in. Op dat moment sloeg de bestuurster linksaf, hetgeen een aanrijding tot gevolg had. Er waren geen persoonlijke ongelukken. Beide voertuigen liepen aanzienlijke schade op.

Blesdijke: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een bestelauto, die geparkeerd stond op de Markeweg. De bestelauto stond op het erf bij een woning en was niet afgesloten. Uit de auto werden een digitale afstandsmeter, een diamand muurzaag en een roterende laser meetapparatuur weggenomen. De eigenaar, een 47-jarige inwoner van Blesdijke heeft aangifte gedaan.

Nij Beets: inbraak woning
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Kanaelwei Noard. Omstreeks 03.40 uur werd de bewoner, een 36-jarige inwoner van Nij Beets, wakker en toen hij op onderzoek uitging, zag hij dat de tuindeuren geopend waren. Op dat moment had hij nog geen argwaan en heeft de deuren gesloten. Omstreeks 07.45 uur kwam hij tot de ontdekking dat er in zijn woning was ingebroken. Uit de woning werd een GSM weggenomen. De bewoner heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272