Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van dinsdagmiddag 10 april 2001
15:26 dinsdag 10 april 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

ASSEN

Een 11 jarig fietsertje uit Assen is dinsdag met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De jongen reed met zijn vriendje over het fietspad bij het Peeloerespad. Ze deden wie het hardst kon. Op een gegeven moment raakte het knaapje de stoeprand en sloeg over de kop.

MEPPEL

Een 21 jarige man uit Meppel dacht dinsdagmorgen een bekeuring voor fout parkeren te kunnen ontlopen door zijn auto in de Stationsstraat in zijn woonplaats te parkeren met knipperende waarschuwingslichten. En even snel iets in- en uitladen is ook geen probleem. Hij liet de auto echter meer dan een kwartier mat knipperende verlichting staan. Het kostte hem 90 gulden.

SLEEN

Onbekenden hebben maandagnacht in Sleen een ravage veroorzaakt in het kantoor van de plaatselijke VVV. Men is het pand binnengekomen na het openbreken van een deurslot. Binnen waren alle vertrekken doorzocht en een aantal kasten overhoop gehaald. Volgens het personeel leek het erop dat er niets was gestolen.

COEVORDEN

Een 53 jarige bewoner van de Van Haersoltlaan in Coevorden ontdekte dinsdagmorgen dat zijn goudkleurig betonnen boeddhabeeld uit de tuin verdwenen was. De eigenaar vermoedt dat men, gezien de kleur, waarschijnlijk heeft gedacht dat het om een bronzen exemplaar zou gaan. Niettemin bedraagt de schade zon 300 gulden.

ASSEN

In Assen zijn uit een tuin aan het Oosterpark vier tuinstoelen met een totale waarde van 125 gulden gestolen en vanaf een garagedak aan de Wenckebachlaan zijn maandagnacht 15 rollen dakleer gestolen.

EMMEN / BORGER

De Technische Recherche van de politie onderzoekt de herkomst van een vals biljet van 50 gulden dat eind vorige week is ingeleverd bij een winkel aan de Hoofdstraat in Borger. Hetzelfde gebeurt met een biljet van 250 gulden (vuurtoren) dat het afgelopen weekeinde is geïnd in een horecabedrijf aan de Splitting in Emmen. Het biljet was volgens de eigenaar niet van echt te onderscheiden. De vervalsing was ontdekt door de bank.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe