Gemeente Rotterdam

Wethouder: schuldhulpverlening werkt steeds beter

De nieuwe aanpak van de schuldhulpverlening in de gemeente Rotterdam werkt steeds beter. Dat zei wethouder Van der Tak op 10 april 2001 in een reactie op het rapport van de Rekenkamer Belofte maak schuld, de gemeentelijke schuldhulpverlening.

Sinds 1999 is de gemeente van start gegaan met een nieuwe aanpak op het terrein van schuldhulpverlening. Het jaar 2000 geldt in dit opzicht als een overgangsjaar voor de feitelijke implementatie, waarin de nodige aanpassingen zijn doorgevoerd. Medio 2000 is een verbeterplan vastgesteld. Het College beschouwt de aanbevelingen van de Rekenkamer als een ondersteuning van de toen reeds ingezette lijn en neemt de meeste aanbevelingen van het rapport over.

In december 2000 is een team aan het werk gegaan om wachtlijsten voor de meldpunten voor schuldhulpverlening weg te werken. De meeste achterstanden zullen uiterlijk 1 mei zijn weggewerkt. Tevens wordt zo snel mogelijk voorzien in vacatures, een van de belangrijkste oorzaken voor de achterstanden in de schuldhulpverlening.