MAXDATA brengt vederlichte MX Vision 100C notebook op de markt

Amsterdam, 10 april 2001 - MAXDATA, toonaangevend leverancier van computerhardware en e-business-oplossingen, breidt haar assortiment uit met de MAXDATA Vision 100C. De notebook is speciaal ontworpen voor de mobiele gebruiker. Deze handzame, krachtige notebook beschikt over de 700 MHz Speedstep Pentium III-processor van Intel. Het systeem is één van de lichtste in zijn soort. Met een omvang van 28,7 bij 23,7 centimeter weegt de notebook inclusief batterij slechts 1,66 kg. MAXDATA heeft de MX Vision 100C notebook een modern blauwzilver uiterlijk meegegeven.

De MX Vision 100C heeft een 12,1 inch XGA TFT-scherm dat een kristalheldere weergave verzorgt. Deze display biedt, in combinatie met de grafische kaart met 2,5 MB geheugen, een resolutie van 800x600 dots per inch bij 32 bit kleuren. Daarmee voldoet het systeem aan de eisen van de meest kritische gebruiker. De notebook heeft een 64 MB SD RAM geheugen en een vrije DIMM-slot voor een uitbreiding met 64 MB of 128 MB tot maximaal 192 MB. De harddisk heeft een capaciteit van 10 GB. Deze kwaliteitscomponenten worden beschermd door de sterke, deels magnesium behuizing.

De notebook heeft Type-II-slot met geïntegreerde card bus en een USB-interface/Port bar. Daarnaast beschikt de MX Vision 100C door zijn Port bar over uitgebreide aansluitmogelijkheden, waaronder drie USB-poorten, twee PS/2-poorten, een parallelle en een seriële poort. Voor grafische toepassingen is er een poort voor Mini-VGA (inclusief adapter voor VGA). Contact met het netwerk of internet legt de MX Vision 100C via de ingebouwde 10/100 Fast Ethernet-poort of het ingebouwde 56K modem. Voor multimediatoepassingen biedt de MX Vision 100C een line-out en E-IDE-aansluiting voor CD, DVD of CD-RW. Een externe DVD-ROM- of CD-RW-drive zijn in de toekomst optioneel te verkrijgen.

De MX Vision 100C heeft een ESS Allegro PCI Audio-geluidskaart met ondersteuning van 3D-geluidseffecten, full-duplex, microfoon en audio out. Stereospeakers zijn in het systeem ingebouwd. Daarnaast is de notebook voorzien van internettoetsen (voor de startpagina, een zoekfunctie, e-mail en favorieten). Het systeem is compatible met Microsoft Windows 98/2000 en ME. De MX Vision 100C wordt geleverd met een Port bar, externe CD-ROM en floppy drive. Daarnaast behoren Windows ME, Works 2001 en Norton AntiVirus tot het meegeleverde softwarepakket.

De notebook wordt geleverd met één jaar Collection, Repair en Return. De prijs zal rond de f 5399,- inclusief BTW liggen.

MAXDATA
MAXDATA heeft zich, sedert haar oprichting in 1988, van een gerenommeerde hardwareleverancier tot een 'e-business supplier' ontwikkeld. Het bedrijf richt zich op het bieden van complete technologieoplossingen aan bedrijven. MAXDATA produceert Belinea-monitoren, MAXDATA-pc's, -notebooks en -servers, en verkoopt deze uitsluitend via resellers en distributeurs. MAXDATA behaalde in 1999 een omzet van ruim 1 miljard euro en is genoteerd aan de Neue Markt in Frankfurt. Het bedrijf heeft naast het hoofdkantoor in Duitsland vestigingen in België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. De producten van MAXDATA zijn beschikbaar in ruim 30 landen in Europa. Meer informatie is te vinden op http://www.maxdata.nl.

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal:

MAXDATA Benelux B.V.
Emile Schmeits
Tel.: 020 - 31 13 228
E-mail: emile.schmeits@maxdata.nl

Lammers van Toorenburg PR
Sylvia Simon
Tel.: 030 - 65 65 070
E-mail: sylvia@lvtpr.nl