Gemeente Eemnes


* Gemeenteberichten week 15 (datum mededeling 12 april 2001) Openingstijden gemeentehuis
Gewijzigd programma Koninginnedagviering
Nieuwbouwplannen Noordbuurt

* Strategisch Gebiedsperspectief


* Wegwerkzaamheden A1
Openingstijden gemeentehuis

In verband met goede vrijdag is het gemeentehuis op vrijdag 13 april a.s. gesloten.

Gewijzigd programma Koninginnedagviering

Na overleg tussen het Feestcomité, de boerenorganisatie GLTO en het gemeentebestuur is besloten het programma van de viering van Koninginnedag in Eemnes te wijzigen. Reden hiervoor is het uitbreken van Mond- en Klauwzeer elders in het land.

De volgende wijzigingen zijn in het programma aangebracht:
- alle festiviteiten die in de polder plaatsvinden worden geschrapt uit het programma

- alle festiviteiten waarbij dieren zijn betrokken worden geschrapt uit het programma

- op Koninginnedag is het niet toegestaan te parkeren langs de Polderwegen, de Wakkerendijk en de Meentweg.

Bezoekers kunnen op andere locaties in het dorp parkeren (bijvoorbeeld bij het Gemeentehuis, de SV Eemnes en de Hilt). Het complete gewijzigde programma kunt u vinden in de Feestkrant van het Feestcomité die binnenkort huis aan huis bezorgd zal worden. Mocht de dreiging van Mond- en Klauwzeer in deze regio groter worden dan kunnen er opnieuw wijzigingen optreden. U wordt hierover via de gebruikelijke communicatiekanalen van de gemeente geïnformeerd.

Gemeenteberichten week 15
Bouw- en sloopplannen

- Jhr. C. Roëlllaan 6, plaatsen 2 dakkapellen.
- Meentweg 87, bouwen woning en bijgebouwen.
- Nieuweweg sectie A 3722/3887, bouwen woning.
- Noordbuurt, kavel I sectie A 1605, bouwen woning.
- Rijksweg, naast nr.1, sectie F 1119, plaatsen overkapping.
- Vlierberg 6, plaatsen GSM-installatie.

- Volkstuincomplex 1, tuin 61, plaatsen berging.
- Wolfstedelaan 20, plaatsen dakkapel.

- Zomertaling 2, vergroten woning.

- Zomertaling 6, vergroten woning.

Verleende toestemming/bouw- sloop- en aanlegvergunningen
- Bramenberg 21, tijdelijk plaatsen portocabin, verzonden op 9 april 2001.

- Hasselaarlaan 54, verwijderen asbesthoudend materiaal, verzonden op 9 april 2001.

- Ploeglaan 3, verwijderen asbesthoudende golfplaten, verzonden op 9 april 2001.

- Volkstuincomplex 1, tuin 61, plaatsen berging, verzonden op 10 april 2001.

- Graanoogst 14, vergroten woning, verzonden op 11 april 2001 Voorgenomen vrijstellingen bestemmingsplan

- Meentweg 87, herbouwen woning met bijgebouwen. bestemmingsplan. Dit bouwplan ligt vanaf 17 april 2001 gedurende 4 weken voor een ieder ter inzage bij de sector VROM. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk bedenkingen tegen het verlenen van vrijstelling indienen bij de gemeenteraad.
Wegwerkzaamheden A1

A1 's nachts afgesloten
Van 17 april tot en met 18 mei a.s. wordt de A1 tussen aansluiting Soest/Baarn en Eembrugge 's nachts afgesloten. Rijkswaterstaat voert wegwerkzaamheden uit. De afsluiting geldt alleen in de richting van Amersfoort. Het lokale verkeer kan bij Soest/Baarn de snelweg nog wel verlaten. De opritten Soest/Baarn en Eembrugge zijn afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de A27 en A28.

Omleidingen
Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de A27 (vanaf knooppunt Eemnes richting Utrecht) en A28 (via knooppunt Rijnsweerd richting Amersfoort). De plaatsen Soest/Baarn zijn wel bereikbaar. Het verkeer dat gebruik wil maken van de opritten Soest/Baarn en Eembrugge, wordt omgeleid naar de aansluiting Bunschoten/Amersfoort. Rijkswaterstaat start om 21.00 uur met de werkzaamheden en stopt om 5.30 uur. Tijdens de werkzaamheden wordt het asfalt vervangen en de geleiderail vernieuwd. Overdag geldt op het traject een snelheidsbeperking. In geval van slecht weer kunnen de werkzaamheden worden afgelast.
De werkzaamheden maken deel uit van het groot onderhoud aan de A1 waar Rijkswaterstaat vorig najaar mee is gestart. Vanaf 18 mei en gedurende de maand juni wordt het gedeelte tussen Eembrugge en Amersfoort-Noord onder handen genomen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat directie Utrecht Mark van der Vusse 030-6009784 of Theo de Lange 030-6009785

Nieuwbouwplannen Noordbuurt

De 24 zelfbouwkavels, de eerste fase van het nieuwbouwplan voor de Noordbuurt, zijn allemaal verkocht. De tweede en derde fase betreffen projectmatige bouw. De verkoop van de 2e fase vindt in 2002 plaats.

Meer informatie over de projectmatige bouw, bijvoorbeeld prijzen of de wijze van loting, is nog niet bekend. Indien u dit wenst, kunt u uw adresgegevens bij voorkeur schriftelijk doorgeven aan de sector VROM. U zult dan, wanneer er meer bekend is, informatie ontvangen. Overigens zal u die informatie te zijner tijd ook in de gemeentelijke rubriek van de Laarder Courant de BEL en op deze site kunnen vinden. U kunt zich nog niet inschrijven voor een woning.

Strategisch Gebiedsperspectief

Gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren en provincies Noord-Holland en Utrecht stellen samen een visie op: Denkt u mee over de toekomst van het BEL gebied?

"In 2025 zit u in uw auto die automatisch bestuurd wordt, rustig om u heen te kijken. U ziet in de verte de groene bomenrij langs de Eem opdoemen. Achteromkijkend ziet u de contouren van Hilversum. Tevreden bedenkt u hoe mooi in het BEL-gebied het landelijke karakter is behouden. Dankzij de snelle ontwikkelingen op computergebied is wonen en thuiswerken veel belangrijker geworden dan het huisvesten van winkels en bedrijven. De overheid, en zeker de gemeenten hebben sinds het jaar 2000 goed ingespeeld op de ruimtenood, de recreatiedruk en volgestroomde wegen. Een aantal fietsroutes is inmiddels getransformeerd in snelle verbindingen voor voetgangers en fietsers. En het BEL-gebied heeft nog steeds haar eigen bijzondere karakter met de lommerrijke lanen, statige landhuizen, de boerderijen en ruime weilanden".

Toekomst of realiteit?
Natuurlijk is het verhaaltje hierboven toekomstmuziek. Toch zitten er onderwerpen in waar we ons nu al over buigen. Want wat willen we precies in het BEL-gebied met de recreatie? Kunnen we samen het toenemende sluipverkeer tegen gaan? Hoe zorgen we voor voldoende winkels, scholen en welzijnsvoorzieningen in de gemeenten? Moeten er nog huizen of bedrijfsterreinen komen? Kunnen we ons bijzondere landschap behouden?

Vooruitblik voor de komende 25 jaar
Over de antwoorden op deze vragen wordt sinds enige tijd hard nagedacht. De gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren de provincies Noord-Holland en Utrecht werken daar samen aan, in het zogenoemde Strategisch Gebiedsperspectief BEL. Een visie, toekomstbeeld, waarin kansen én bedreigingen die de komende 25 jaar op het gebied afkomen centraal staan. Dat zijn er nogal wat. En ze spelen ook nog eens onderling op elkaar in. Met de informatie die deze visie op gaat leveren, kunnen provincie en gemeenten hun beleidsplannen weer beter voeden. Denk bijvoorbeeld aan een streekplan of verkeer- en vervoerplan.

Om tot die gebiedsvisie te komen, doorlopen gemeenten en provincie een aantal fasen. Zo is eerst een karakteristiek van het gebied geschreven. Daarna volgde een beschrijving van de ontwikkelingen: wat komt er de komende tijd op het gebied en zijn bewoners af? Momenteel wordt bekeken hoe die ontwikkelingen kunnen worden omgezet tot doelen, zodat een visie ontstaat over 25 jaar in dit gebied samen leven. En ten slotte wordt bekeken hoe die doelen kunnen worden gerealiseerd.

Meedenken?
Het opstellen van het strategisch gebiedsperspectief BEL is geen eenvoudige opgave. Het gaat om onderwerpen die over grenzen van gemeenten heen gaan en die lastig voor een gemeente alleen zijn op te pakken; het gebied staat immers centraal. Daarom werken gemeenten en provincies hier dan ook samen aan. Het liefst willen gemeentebestuurders en provincie hierin ook de mening van de inwoners en maatschappelijke organisaties van het gebied betrekken. Op 19 en 21 juni worden hiervoor twee discussieavonden georganiseerd. Over enige tijd vindt u op deze gemeentepagina daarover meer informatie.